З 2003 року бібліотека-філія №2 працює як інформаційний центр психолого-педагогічної допомоги сім`ям,молоді,людям похилого віку.

вівторок, 3 квітня 2018 р.

Сміх-тайм
«Хай звучить веселий сміх,  щоб гарний настрій був у всіх!»
02.04.2018 р. у сімейній вітальні
бібліотеки-філії № 2 зібралися члени клубу
«Душі криниця», щоб відпочити, пожартувати, щиро  посміятися, почути і відчути рідне слово.
А допомогли в цьому  самодіяльні артисти – студенти історико-правового факультету університету ІІІ віку.
Приводом зустрічі став День сміху, який святкувався напередодні, 1 квітня, а також
110-та річниця від дня народження видатного
письменника-гумориста Степана Олійника,
на честь творчості якого та інших українських письменників-гумористів, а саме: Остапа Вишні, Гриця Бойко, Павла Глазового, Юрія Вінничука, була організована викладка літератури під назвою «Гумор на варті щасливого життя».
Гаслом  свята сміху був обраний  вислів Омара Хайяма: «Веселим будь і не сумуй – тримається на цьому світ». Цитати та висловлювання філософів та вчених різних часів, об`єднані єдиною  думкою, що  там  « де немає сміху, там немає надії на оновлення»,  доповнили книжкові виставки  і своїм яскравим оформленням  відповідали сонячному , позитивному настрою, який панував на протязі всього вечора.
А  такий настрій не міг не виникнути, бо артисти  у кожний виступ, виконаний, до речі, дуже артистично, додали стільки іскрометного гумору, що у сімейній вітальні бібліотеки не залишилося жодної байдужої людини. Були тут і сценки, читали і вірші С. Олійника, П. Глазового та ін., співали і пісень – і все веселе, жартівливе, потішне. 
А головне – сюжети номерів, ніби записані з нашого життя, з людей, що оточують, живуть поруч. 
І тому, мабуть, було зрозуміло і смішно.
З подивом і захопленням сприйняли глядачі танці у виконанні людей вже немолодих, але таких пластичних і граціозних.
 Всі виступи стали прикладом того, що на пенсії життя тільки починається – нове, цікаве, різноманітне, коли можна, нарешті, робити те, на що завжди, поки працюєш, не вистачає часу.
А головне, що залишиться у присутніх  на пам`ять про цей веселий вечір гумору і сміху, усвідомлення того, що  « у дім , де сміються, приходить  щастя». Це вислів давніх японців, які віками змагалися з тайфунами, вулканами, ворогами,
з бідністю,  і  довели світу, що це істина.
Тож нехай сміх допомагає нам всім досягти успіху, стати заможними, бути завжди вільними, жити з вірою в серці, що  краще буде всім, а не

лише комусь!

Немає коментарів:

Дописати коментар