З 2003 року бібліотека-філія №2 працює як інформаційний центр психолого-педагогічної допомоги сім`ям,молоді,людям похилого віку.

понеділок, 30 грудня 2013 р.


Засідання клубу "Душі криниця"

Вечір "Рік новий крокує по планеті"
     
        Новий рік вже стукає в наші двері, яскравий від різнокольорових ялинкових шарів і бенгальських вогнів. Оздоблений ялинковими при-красами і пухнастим снігом, обсипаний конфетті та серпантином, він ось-ось ввійде в наші дома!   Це найяскравіше свято  в світі відгукується особливими мелодіями в серцях дітей та дорослих, щедрою рукою від-сипаючи людям по всій землі добро і радість, весілля і сміх, а найголов-ніше - віру в чудо.

       Присвячений зустрічі Нового, 2014, року вечір мав назву "Рік Новий крокує по планеті". В присутності великої кількості людей, близько 65 чоловік, відбулося останнє засідання клубу "Душі криниця" 26.12.2013 р., о 13.00 годині в бібліотеці-філії № 2.

        Ведучі, бібліотекарі Осташко В.В. і Підлубна В.І. вели розмову про традиції святкування Нового року в різних країнах світу. В деяких краї-нах  вони схожі, але є і суттєві відмінності і незвичайні особливості.

         Так, дуже несподіваними виявилися традиції в Японії, де після 12 годин жителі сіл і міст починають гучно сміятися, щоб таким чином привернути до себе удачу. Чи у австрійців, які вважають необхідним в новорічну ніч зустрітися з сажотрусом, який, вимазавши сажею, допо-може в виконанні задуманого на Новий рік.

         А чи не дивний звичай  у Венгрії, де прийнято в Новий рік спалював-ти  опудало "козла відпущення",  який символізує зло і нещастя минуло-го року?  Спалення цього опудала  позбавляє від невезіння в новому ро-ці.

       Не обійшли увагою і прикмети, пов`язані з Новим роком, які зберег-лися в українців від дідів-прадідів, але не втратили своєї актуальності і сьогодні. До деяких можна і прислухатися.

       Новий рік всюди святкують по-різному, але сенс свята у всіх країнах один - це свято добра, радості і казки.

       Ми звикли, що Новий рік - це ялинка, подарунки, Дід Мороз. І на цьо-му святі була ялинка в холі бібліотеки, і яскраво прикрашена сімейна ві-тальня, і Дід Мороз, і Снігуронька, учасники художніх колективів Тери-торіального  центру Автозаводського району, які прийшли в бібліотеку  з привітаннями з наступаючим, 2014, Новим роком. І всі присутні, як завжди  відчули магію Нового року, казковість  цих днів, чарівність улюбленого, ще з дитинства.
  

Немає коментарів:

Дописати коментар