З 2003 року бібліотека-філія №2 працює як інформаційний центр психолого-педагогічної допомоги сім`ям,молоді,людям похилого віку.

середу, 30 вересня 2015 р.

Історична година
«Куруківська угода»

     Вивчення історії рідного краю, міста, села має неабияке виховне значення для підростаючого покоління.
     Тому 22 вересня 2015 року для учнівської молоді відбулася історична година «Куруківська угода», організована бібліотекою-філією №2 ЦБС для дорослих та ЗОШ №18. Бібліотекар юнацького відділу Подойникова О.В наголосила на тому, що наше місто-місце історичних подій на рубежі 17 століття, і знаменне тим, що в 1625 році укладено Куруківську угоду між отаманом М.Дорошенко і польським гетьманом С.Конецпольським біля Курукового озера (неподалік Кременчука).
     Розповідь про історичні події тих часів продовжила Любов Димченко- поетеса, член спілки літераторів «Славутич», вона презентувала свою баладу,

присвячену Куруковській угоді. Уривки з цього твору звучали у виконанні автора. Зустріч пройшла дуже цікаво, літератор розповіла багато маловідомих фактів з історії нашого краю. Прочитаний поетесою твір викликав великий інтерес до далекого минулого наддніпрянського міста, спонукав до роздумів над нашою історією і провів паралелі із життям сучасним.






Немає коментарів:

Дописати коментар