З 2003 року бібліотека-філія №2 працює як інформаційний центр психолого-педагогічної допомоги сім`ям,молоді,людям похилого віку.

понеділок, 30 жовтня 2017 р.

Участь бібліотеки-філії № 2
у патріотичній годині 
Кременчуцької ВТК 
«Україна в полум`ї війни»
У 2009 році 28 жовтня визнано офіційним святом «…визволення України від фашистських загарбників з метою всенародного відзначення, вшанування героїчного подвигу і жертовності українського народу…».
26 жовтня 2017 року в Кремнчуцькій колонії для неповнолітніх відбулася  патріотична година «Україна в полум`ї війни», під час якої вихованці під керівництвом викладача Кульбашної В.Д. продемонстрували обізнаність з цього питання, зацікавленість важливою темою і добру 
підготовку до заходу.
Онлайн-мандрівку «У вогні палала Україна» здійснила провідний бібліотекар бібліотеки-філії № 2 Осташко В.В., яку запросили прийняти участь в заході, і доповнила свою розповідь відеофільмами «Звільнення території України від нацистів» та «28 жовтня – День визволення України».
Пам'ять  про  війну  жива,   вона  переходить  від покоління  до  покоління.  Вона  живе  в  монументах та  книжках,  у  спогадах  людей,  живе  вона  і  в  піснях. Майже  всі  пісні,  народжені  в  роки  війни,  душевні,  чуйні.  Це  тому,  що  кожен  боєць  великої  битви  боровся  за  своє,  особисте,  кровне.
Пісні «Тёмная ночь», «Синий платочек», наповнені усією гамою  людських  переживань,  непереборною  вірою  в  перемогу,  любов  до  Батьківщини, які нагадували воїнам про рідну домівку, про матір, про коханих, прозвучали на заході у відеозапису.
Про кременчужан, які продемонстрували свою морально-політичну єдність, безмежну відданість Вітчизні у дні величезної небезпеки, що нависла над Батьківщиною 76 років тому, в 41-му, розповіла Осташко В.В. і запропонувала юнакам подивитися відеофільм «Визволення Кременчука», щоб вони могли дізнатися про увесь масштаб трагедії і втрат, які випали на долю жителів нашого міста.
Кажуть, що час заліковує самі тяжкі рани. Але відомо, рани пам'яті людської все ж таки особистого роду. Над ними, порою, не владен  тер-мін давності, і рубці від них не затягуються з перебігом часу.  Ось чому герої, що не повернулися з боїв, передають наступним поколінням естафету своїх героїчних справ і кличуть нас до боротьби за мир.
Пісня «Бухенвальдський набат» (у відеозапису) прозвучала як заклик  до боротьби за мир, який є засадою щасливого життя  кожного суспільства і мрією кожної людини.

Вихованці колонії, присутні  на заході, були щиро вдячні всім, хто підготувався до зустрічі, і відчувалося, наскільки їх вразили статистичні да-ні,  цифри жорстоких років війни і документальні відеосвідоцтва легендарного героїзму оборонців, захисників і визволителів України. І є надія, що побачене і прослухане залишить в їх серцях незгладимий слід як дороговказ від минулих поколінь на майбутнє.

Немає коментарів:

Дописати коментар