З 2003 року бібліотека-філія №2 працює як інформаційний центр психолого-педагогічної допомоги сім`ям,молоді,людям похилого віку.

четвер, 25 грудня 2014 р.

Бесіда з психологом
«Техніка перебудови негативних почуттів
в позитивні дії»

       18.12.2014 р. в бібліотеці-філії № 2 відбулася зустріч з психологом колегіуму № 25, Вишинською Т.І.. Тема бесіди «Техніка перебудови негативних почуттів в позитивні дії» - актуальна в часи економічної і політичної нестабільності, від якої потерпає емоційний світ людини.
       П. Коельо з цього приводу написав: «Якщо емоції будуть в порядку – образи, негаразди зникнуть самі».
       По-перше, в бесіді були розглянуті основні помилки людського мис-лення як першооснову негараздів, неприємностей і непорозумінь. Адже ми в житті повсякчас зустрічаємося із здатністю людей судити інших по собі чи дозволяти собі те, чого іншим дозволити не можемо.
      Психолог повідомила присутнім про загальні засоби подолання поми-лок мислення, що допоможе перебудувати негативні почуття в позитивні дії.
       Організатор заходу, провідний бібліотекар Осташко В.В., зробила огляд книжкової виставки «Методики позитивного мислення», на якій були представлені авторські роботи О.Свіяша, М.Норбекова, В.Жікарцева,  В.Синельникова, Н.Правдіної та ін.. І хоча методики складаються з різних прийомів, різні за ідеєю, мають спільне – всі  автори закликають читачів не переживати тривалих негативних емоцій, треба тільки вия-вити у себе «неправильні» думки та емоції, тобто навчитися вмінню виходити «неушкодженим» з стресових ситуацій.
       А як же це робити? На ці питання відповіла Вишинська Т.І., повідо-мивши  про  численні прийоми і техніки емоційної саморегуляції.
        Щоб розповідь залишилась в пам`яті присутніх, наостанок бібліотекар Осташко В.В. запропонувала  їм прийняти участь в проведенні вправ «Актори і глядачі», «Скульптура», «Посмішка по колу» т .ін.

        Насамкінець ведучі заходу виказали сподівання, що співбесіда з еле-ментами тренінгу розбурхала у слухачів жагу до знань основ позитивної психології, бажання глибше та краще розібратися в собі, у своїх особли-востях, у своїй особистості. Пам`ятаймо, що “кожен з нас, - як  стверджує  О. Сакс, - окрема повість, яка створюється безперервно через наші почуття, емоції, сприймання, думки та вчинки». І маємо надію, як сказав Томас Манн, «пізнавши себе, ніхто не залишиться таким, яким він був». 





Немає коментарів:

Дописати коментар