З 2003 року бібліотека-філія №2 працює як інформаційний центр психолого-педагогічної допомоги сім`ям,молоді,людям похилого віку.

середу, 14 січня 2015 р.

Листівка – найкращий  подарунок від 

щирого серця
       
       Листівка давно стала звичним атрибутом будь-якого свята. Ми даруємо листівки на день народження, на Різдво та Новий Рік, вітаємо своїх близьких і рідних за допомогою листівок з річницями та пам’ятними  подіями. Та чи задумуємося ми, що цей простий клаптик картону має свою історію та традиції?
       Саме Новорічним листівкам присвячена виставка «Листівка – най-кращий  подарунок від щирого серця», яка з 22 грудня відкрита для перегляду в сімейній вітальні бібліотеки-філії № 2. Бібліотекарі і  дехто з читачів надали для виставки  Новорічні листівки із своїх колекцій, які зберігаються в домівках як пам`ять про рідних, друзів, знайомих.
        Частина експозиції дає можливість ознайомитись з історією листівок і має назву «Новорічні дива: з історії Новорічних листівок». Тут кожен бажаючий зможе роздивитися і навіть потримати в руках справ-жні  раритети  - листівки випуску кінця ХІХ – початку ХХ сторіччя, люб`язно надані читачем бібліотеки В. Михальчуком.
       Не менш цікавим  для людей старшого покоління було побачити листівки, видані в 60-70-ті роки минулого століття, які для нас зараз  теж  раритет і цінність, бо їх майже не залишилось. І хоча поліграфія листівок тих часів,  порівняно із сучасною,  проста і невигадлива,  вони дорогі серцю,  як пам`ять про епоху, що пішла в небуття… І наївні білочки  та  зайчата нагадують кожному про часи, коли ми були молодими, і вміли одержувати радість від простих речей і від скромних знаків уваги.
       Купити новорічну яскраву, блискучу, ошатну листівку на любий по-пит можна  будь-де, за будь-які гроші - вибір такий величезний, що очі розбігаються. Але, як приємно одержати подарунок, зроблений своїми руками! Таким подарунком може стати і новорічна листівка, виготовлена  з паперу, картону, тканини, оздоблена тасьмою, пайєтками, бісером і т.п. На виставці були представлені і  дарунки в стилі Hand Made, які підготували  як читачі бібліотеки, так і бібліотекарі.
         Погодьтесь, є якийсь особливий, казковий настрій у таких дарунках, зроблених власноручно і подарованих від щирого серця, як підтвердження, що про Вас думають, про Вас пам`ятають, Вам  бажають зробити приємне. Витратимо деякий час, але виграємо в новорічному настрої та сюрпризах.

       Виставка змушує кожного згадати, якими зворушливими були ново-річні  послання, які ми раніше набагато частіше одержували в святкові дні.  І запрошує: "Даруйте листівки одне одному і отримуйте задоволення  і радість  від Новорічних свят!". 







Немає коментарів:

Дописати коментар