З 2003 року бібліотека-філія №2 працює як інформаційний центр психолого-педагогічної допомоги сім`ям,молоді,людям похилого віку.

четвер, 13 жовтня 2016 р.

Вечір патріотизму
«Чи на світі є країна ще миліша 
за наш край?»,
присвячений 25-річчю Дня Незалежності України

     22.08.2016 р. в бібліотеці-філії № 2 відбувся вечір патріотизму «Чи на світі є країна ще миліша за наш край?», присвячений 25-річчю Дня Не-залежності України та Дню Прапора. В заході прийняли участь жителі мі-крорайонів № 10, 8, читачі бібліотеки, які з цікавістю і вдячністю прослу-хали розповідь ведучої, Підлубної В.І.,  про героїчний шлях українського народу  до здобуття самостійності держави, про розвиток української нації та державності, формування національної ідеї,  боротьбу за збереження національної культури і української мови.
       Всім відомий вислів О. Драча «А пісня - це душа. З усіх потреб потре-ба.» був підтверджений музичними творами і піснями, які прозвучали на святі. Всі пісні: «Пісня про Україну», «Як у нас на Україні», «Україночка», «Ми – найгарніша нація у світі», сповнені гордістю за свій рідний край, свою улюблену Україну зачарували присутніх мелодійністю і милозвучністю слів та мелодії.
       Мультимедійні презентації, які є невід`ємною часткою проведення заходів в бібліотеці-філїї № 2, мали місце і на цьому святі. Перша – «Дер-жавні символи України» була урочисто-піднесеною, друга – «Народні символи українців» - інформаційно-пізнавальною. Але при всій  різниці як змісту, так і стилістики оформлення, мали спільну мету – збагачувати знання аудиторії  про людей – творців історії,  про пам’ятки культури і духовності, народні звичаї та традиції, які гідно репрезентують нашу де-ржаву в спільноті інших країн та націй.
       Обов`язковим доповненням до сценарію заходу стали виставки «Не-залежна Україна – на всі віки, на всі часи» і «Обереги українського народу», на яких присутні мали змогу роздивитись українську атрибутику, переглянути народні обереги, петриківський розпис, національні символи та багато іншого. І головне – книжки, які розповідають про нелегкий шлях  до здобуття незалежності, яким пройшов український народ, про традиції і свята українців, символи державності і українства, пам`ятки культури і духовності, про природні багатства України, допомагають краще пізнати   свій рідний край. Ця виставка для дорослих та дітей, для батьків, які хочуть, щоб їхні нащадки виросли справжніми українцями.
       Виступ вокального колективу «Любава», програма якого складалася як з патріотичних, та і з українських народних пісень,  прозвучав як за-вершальний акорд,  що закріпив настрій піднесеності і урочистості, пат-ріотичної захопленості і вдячності, гордості за рідну землю.






Немає коментарів:

Дописати коментар