З 2003 року бібліотека-філія №2 працює як інформаційний центр психолого-педагогічної допомоги сім`ям,молоді,людям похилого віку.

суботу, 1 жовтня 2016 р.

Гуртки для інтелектуалів
        З усіх видів ігор, що були вигадані людством, один близький і спорту, і науці, і мистецтву – це шахи, стародавня інтелектуальна гра, що має бага-товікову історію, а зараз – одна з найбільш поширених настільних ігор.
Гурток любителів шахів "Евріка" об`єднав людей різної вікової категорії і займаються вони кожного вівторка, щоб усі бажаючі мали змогу гарно та весело провести час.
Керівник гуртка - Михайлик Олексій Тимофійович, пенсіонер, людина з активною громадянською позицією, активний учасник життя м/р, творча і талановита особистість. В арсенал його вмінь, навичок і обдарувань, окрім успіхів в  грі в шахи, можна віднести виготовлення поробок з дерева, а також поетичні надбання.
Шашки давно слугують людям не лише  для розваг, а й для розвитку їхніх розумових здібностей. 
Гурток любителів шашек "Дебют" теж відкритий для людей будь-якого віку кожної середи для одержання задово-лення від спілкування  з тими, хто бажає вдосконалювати здібності до логічних операцій, продовжуючи дбати про розвиток інтелекту.

        Його роботу очолив  Мількін Володимир Олексійович, пенсіонер, активна, творча людина. В арсеналі його захоплень і інтересів, окрім чи-тання, рибалки,  музики, можна назвати вміння читати гуморески, велика кількість яких він пам`ятає, завжди вражає.
В. Сухомлинський звертав увагу на те, що творча наснага — потреба, у якій особистість знаходить щастя. Переживаючи духовне задоволення від того, що вона творить, людина по-справжньому відчуває, що вона живе. Творчість є тією живою водою, що вливає нові сили у людини будь-якого віку, допомагаючи їй долати труднощі. Творчість починається там, де інтелектуальні та естетичні багатства, здобуті раніше, стають засобом пізнання, засвоєння, перетворення світу, при цьому людина ніби зливається зі своїм духовним надбанням. 
Батьки і вчителі  повинні виховувати дітей так, щоб вони  чимось цікавилися, розвивали свої творчі здібності, щоб у них сформувалось певне життєве захоплення, яке на протязі життя може змінюватися, але потяг до нового, незвіданого, цікавого в них залишиться назавжди. 

Немає коментарів:

Дописати коментар