З 2003 року бібліотека-філія №2 працює як інформаційний центр психолого-педагогічної допомоги сім`ям,молоді,людям похилого віку.

понеділок, 11 червня 2018 р.

Екскурсія до Музею народної архітектури просто неба
Музей народної архітектури та побуту Середньої Наддніпря́нщини —музей просто неба, розташований в околицях   Переяслав-Хмельницького,  входить до складу  Національного історико-етнографічного заповідника "Переяслав".  

В музеї представлено як  українське село Середньої Наддніпрянщини   кінця ХІХ - початку ХХ століть, так і будівлі та стоянки від часів  пізнього палеоліту   до часів Київської Русі.  

Музей ознайомлює з народною культурою, архітектурою та творчістю, звичаями та обрядами  українців.
До уваги відвідувачів 122 пам'ятки народної архітектури, понад 30 тисяч пам'яток матеріальної і духовної культури.
Територія музею дуже велика, тут можна побачити житлові, культові та господарські споруди, реконструйовані споруди більш ранніх епох. 

На території розташовані 13 музеїв (музей -пошта, музей " рушника", Української Православної Церкви, хліба, історії бджільництва...).

Під час екскурсії з'являється можливість ознайомитися з побутом різних верств населення, побачити як жили бідні і багаті. 
Відвідавши музей ви зможете перенестися в минуле, дізнатися більше про український народ, його культуру, духовність, менталітет. 





Немає коментарів:

Дописати коментар