З 2003 року бібліотека-філія №2 працює як інформаційний центр психолого-педагогічної допомоги сім`ям,молоді,людям похилого віку.

суботу, 22 грудня 2018 р.


Святковий захід  для дітей 
з багатодітних та малозабезпечених сімей
«Чарівне Різдво»
Суспільство існує та розвивається завдяки й навколо інституту сім'ї. Найцінніше, що є в українців — наші діти, майбутні покоління, майбутні громадяни України. Але,  нажаль, малозабезпечені сім’ї в нашій державі не є рідкістю.
Традиційно напередодні Різдва, здійснює масштабні благодійні акції за допомогою святкових концертів, вручення подарунків, з кожним роком стає все більше людей, які  здійснюють благодійну допомогу  
малозабезпеченим  та багатодітним сім’ям, 
які потребують уваги і допомоги, окрім тої, 
яку вони одержують від держави. Навіть маленька допомога буває  безцінною  і може стати  підтримкою для маленьких  сердець, щоб здійснити їх  мрії.
Саме для того, щоб юні глядачі поринули в атмосферу чарівництва, зимової казки і справжнього дива,  був організований святковий захід  для дітей з багатодітних та малозабезпечених сімей «Чарівне Різдво», який за сприянням Кременчуцької міської влади відбувся 20.12.2018 р. у бібліотеці-філії № 2 ЦБС для дорослих.
На свято  запросили  25 дітей у супроводі 12 дорослих, серед яких були і діти з інвалідністю, і діти,  що знаходяться під опікою і піклуванням прийомних батьків.
Відкрила захід з привітальним словом провідний спеціаліст по роботі з населенням м/р № 10 Автозаводської районної адміністрації Калитка О.С.. Зі святом поздоровив присутніх  заступник начальника Автозаводської районної державної  адміністрації 
Ю. Сухоніс. Приєднався до побажань і привітань з найчарівнішим святом, Різдвом, помічник  депутата міської Ради, Яцини О.О., Брежах  К.Г..
І почалося дійство, якого діти з таким нетерпінням чекали  і яке з перших хвилин  захопило  їх  увагу. На початку ведуча, Калитка О.С., покликала своїх друзів Тома і Джері (аніматорів у костюмах ростових 
іграшок), які на протязі  всього часу приймали 
участь у номерах заходу.
Було у програмі все, що сприяло гарному настрою і весіллю: ігри («Орел і решка», «Принцеса і самурай»), 
і флешмоби (під пісні «У оленя дом большой»
«Ёлочки, пенёчки») і загадки про зиму, мороз, сніг, ялинку та ін., за які найкмітливіші діти 
одержали маленькі солодкі подаруночки.
Але наголовнішою розвагою і дійсним сюрпризом 
для них стала вистава кукольного театру 
«Різдво овечки Джоани» 
у виконанні артистів театру  «Мелах».
Щоб підкреслити, що Різдво – це не просто ялинка та подаруночки, - це день народження 
Ісуса Христа – Сина Божого, нашого Спасителя, 
і саме Він є головним Героєм цього Свята, 
автори п’єси знайшли слова, зрозумілі  для малюків. 
А доповнений чудовою музикою, гарним співом і майстерним акторським виконанням, цей спектакль знайшов відгук у  дитячих серцях, викликавши яскраві, світлі  емоції.
Сюрпризи слідували один за одним і один з них – майстер-клас з виготовлення різдвяної листівки під керівництвом педагога-організатора ДЮК «Надія» Пономаренко Т.В.. По закінченню свята всі діти одержали готову листівку на пам’ять 
про цей чудовий день.
А насамкінець, Калитка О.С. висловила подяку депутату Кременчуцької міської ради Яцині О.О. за забезпечення дітей, пристутніх на заході, подарунками.
Треба відзначити, що бібліотека, до якої завітали маленькі гості з батьками, відразу вразила їх святковим оформленням. А в сімейній вітальні, по-святковому прибраною, яка привабливо і світилася вогниками, перед початком свята діти і батьки з цікавістю розглядали різдвяно-новорічні виставки, підготовлені  бібліотекарями, а також стенд з малюнками, наданими дитячим клубом «Надія».
Саме стільки щастя  і яскравих посмішок сподівалися побачити організатори цього прекрасного свята і вони своєї мети досягли. Чудеса трапляються, вони можливі, особливо, коли чудотворцями стаємо ми самі, дорослі. Кожен з нас  може допомогти  дітям  відчути  радість і торкнутися струн їх душі, бо такі моменти запам’ятовуються надовго і надають дітям 
надію на краще майбутнє.


Немає коментарів:

Дописати коментар