З 2003 року бібліотека-філія №2 працює як інформаційний центр психолого-педагогічної допомоги сім`ям,молоді,людям похилого віку.

четвер, 24 вересня 2020 р.

Свято врожаю

           Свято врожаю - свято, присвячене зібраному врожаю, родючості і сімейного благополуччю. До цього часу завершуються польові роботи: жнива, вивезення хліба в клуні, прибирання льону. Закладена основа добробуту сім'ї на майбутній рік. У цей день вшановували і дякували Богородиці (Мати - Сиру-Землю) за зібраний урожай. Вважається, що вона дає благополуччя, протегує землеробству, сім'ї та особливо матерям. Європейське свято має язичницьке походження. У римсько-католицькій традиції свято відзначається з III століття, зазвичай в день Архангела Михайла, 29 вересня. У східних слов'ян аналогом дня врожаю можна вважати Осенини 8 (21) вересня, які мали іншу назву - «День врожаю».

   Із закінченням основних польових робіт збіглося святкування Різдва Богородиці (укр. Мала Пречиста, Друга Пречиста). Богородицю вшановували й дякували в цей день за зібраний урожай, адже вона є покровителькою землеробства. В цей день Богородицю завдячували як подательку всякого благополуччя і покровительку сім'ї і особливо материнства. Не випадково в деяких регіонах України свято Різдва Богородиці вважали «бабиним святом».








Немає коментарів:

Дописати коментар