З 2003 року бібліотека-філія №2 працює як інформаційний центр психолого-педагогічної допомоги сім`ям,молоді,людям похилого віку.

понеділок, 6 січня 2014 р.



Бесіда біля виставки-інсталяції
«До джерел народних»
    
       Кожен народце своєрідний, неповторний, створений ним і тільки йому притаманний образ, і лише зберігаючи національну неповторність, можна зробити гідний внесок у духовну скарбницю.
       Виставка-інсталяція «До джерел народних», яка була презентована в бібліотеці-філії № 2  06.01.2014 р, напередодні Різдва, є проявом пошани до культурної спадщини українського народу, до традицій і обрядів, які знайшли своє відображення в предметах  декоративно-ужиткового мистецтва,  представлених на виставці.
       1 розділ виставки називається «Вишивка – духовний символ україн-ського народу», де розміщені вишиті рушники, чоловічі та жіночі сороч-ки, як свідоцтво  того, що  вишивка – надзвичайно поширений по всій Україні вид народного мистецтва. Вишивка була одним із основних за-нять  для дівчат, особливо довгими зимовими вечорами.
        2 розділ, «Гончарне мистецтво – джерело душі та творчої сили», пред-ставлений виробами гончарного мистецтва. Глечики, куманці, миски – експонати , які  підтверджують, наскільки повсякденне життя українців було сповнене  напруженої праці, домашніх турбот, релігійних почувань.
        В  3 розділі, який має назву «Невичерпна спадщина побутової куль-тури  України», знаходяться вироби з дерева, що налічують майже 100 років і більше. Серед них – ступка і рубель, веретено і гребінка. Різьб-лення  по дереву завжди було  традиційним промислом  українських майстрів на Полтавщині, Чернігівщині, Буковині.  Їх  вироби здобували високі оцінки і в давні часи, і сьогодні,  у  сучасних умільців, які насліду-ють  традиції  дідів  і  прадідів.
       Бібліотекарі  абонементу, особливо Стегар Л.В., яка є автором і орга-нізатором виставки-інсталяції, дуже вдячні читачам, які  залюбки відгу-кнулися на прохання допомогти обладнати її виробами декоративно-прикладного мистецтва українського народу, особливо  Кривонос  Е.В.,  Кочурі  О.І.,  Лисюк  В.Г. 
      Виставка продовжує поповнюватися новими експонатами. Так, Сторо-жик  Валентина  Григорівна  подарувала напередодні свята  свою нову роботу-вишиванку.
       Бібліотекарі  філіалу № 2 віддали данину прекрасним традиціям українського народу і щиро закликають до знайомства з ними всіх ба-жаючих,  незалежно від віку, занять і уподобань.
       Завітайте до нашої чудової виставки «До джерел народних»!


Немає коментарів:

Дописати коментар