З 2003 року бібліотека-філія №2 працює як інформаційний центр психолого-педагогічної допомоги сім`ям,молоді,людям похилого віку.

понеділок, 22 вересня 2014 р.

Урок історії міста
«Ми ходимо вулицями наших героїв»
     
       22 вересня 2014 року в приміщенні бібліотеки-філії № 2 ЦБС для до-рослих, разом з учнями ЗОШ № 18, відбувся урок історії «Ми ходимо ву-лицями наших героїв», присвячений 71-й річниці визволення Кремен-чука від німецько-фашистських загарбників.
       Велика Вітчизняна війна розділила життя Кременчука надвоє – до і після. Від нашого квітучого міста залишилося суцільне згарище. На від-родження знадобилися роки. На місці руїн виростали нові будинки і заводи, народжувалися нові покоління кременчужан, але пам`ять про війну жила і живе понині, закарбована в обелісках, меморіалах, назвах  вулиць і про-спектів  відродженого міста. Із 716-ти кременчуцьких вулиць 48 названі на честь героїв, які загинули під час оборони та визволення міста.
        Ведучими уроку історії, Подойніковою О.В. та Стегар Л.В., були надані матеріали про подвиг ополченців. В ході проведеного заходу учням випала нагода дізнатися про маловідомі факти з історії міста 1941-1943 р.р. Ці факти та матеріали були люб`язно надані фахівцями краєзнавчого музею.
        Розповідь була і про те, що у Кременчуці є 6 «генеральських» та 3 «мар-шальських» вулиці: це такі як вулиця Генерала Іринєєва, вулиця Генерала Карбишева, вулиця Генерала Родимцева, вулиця Маршала Жукова і т.д. Всі вони названі на честь  людей, які тривалий час жили в Кременчуці аби ви-зволяли наше місто.
       Старшокласників зацікавила виставка-інсталяція «Шануємо і пам`ята-ємо», де крім художньо-публіцистичних видань та мемуарів і спогадів були ще і військові атрибути: фляга, командирський планшет, кисет для махорки, матроска, кобура від пістолету.

        71 рік віддаляє нас від часу визволення Кременчука. Для історії це не-багато, а для людини майже все життя. І саме люди творять історію. І не можна перекреслити історію, бо це бумерангом вдарить по майбутньому наших дітей, по нашій пам`яті.



Немає коментарів:

Дописати коментар