З 2003 року бібліотека-філія №2 працює як інформаційний центр психолого-педагогічної допомоги сім`ям,молоді,людям похилого віку.

понеділок, 8 вересня 2014 р.

Повідомлення про урок державності
«Україна – єдина країна!»
                                                                      
                                                                 «Вітчизна свята, дорога Україна,
                                                                           Для  кожного з нас  ти у світі єдина!»

      
       Про найдорожче серцю кожної людини – Батьківщину,  її геро-їчне  минуле і сучасне, її солов’їну мову та чарівну природу, народні звичаї  та традиції йшла мова 1 вересня в бібліотеці-філії № 2, де проводився урок державності «Україна – єдина країна!» з учнями 11 класу  колегіуму № 25.
       Ведучі заходу, бібліотекарі Стегар Л.В. і Підлубна В.І. наголо-сили: « Щасливі ми, що народилися в такій багатій, мальовничій  землі – в нашій славній Україні! Тут жили наші діди і праді-ди,  тут живуть наші батьки, тут корінь роду українського, що сягає сивої давнини.»
       Розповідь бібліотекарів про важкий і довгий  шлях нашої дер-жави до справжньої  незалежності,  щоб сьогодні наше око милував жовто-блакитний прапор,  про початок національно-визвольної боротьби, з XV століття, з часів Козаччини,  за побудову  незалежної самостійної держави, про урочисте проголошення  Верховною  Ра-дою  24 серпня 1991 року Акту Незалеж-ності  самостійної держави – України,  була доповнена оглядом книжкової виставки «Україно, цвіти у любові, добрі!».
       Підліткам підкреслили, що ми повинні пишатися нашою рідною Україною, нашою  Батьківщиною, яка має свою  землю, свою мову, культуру, історію, власні звичаї і традиції та непов-торні  державні символи.
       Та крім державних символів, Прапора, Герба, Гімну, Україна має ще і народні, поетичні символи. Мамина пісня, батькова хата, діду-сева  казка, бабусина вишиванка, рушник, калина біля вікна, барві-нок, верба, чорнобривці – все це наші символи, які кожен українець повинен берегти, шанувати, любити , вивчати традиції свого наро-ду.
       Багато слів, що йдуть від серця,  найщиріших та найтепліших, почули присутні на заході учні колегіуму № 25, тому, коли  настав час скласти   колективного вірша про Україну, всі активно приєдна-лися  до поетичної творчості.
     З впевненістю  підлітків в майбутнє нашої України і непохитною  вірою в те, що Україна – це доля, яка випадає раз на віку,  Україна – це мати, яку не вибирають, як і долю, що Україна – це пісня, яка віч-на на цій землі, закінчився урок державності «Україна – єдина кра-їна!».




                                 

Немає коментарів:

Дописати коментар