З 2003 року бібліотека-філія №2 працює як інформаційний центр психолого-педагогічної допомоги сім`ям,молоді,людям похилого віку.

середу, 14 січня 2015 р.

Засідання клубу "Душі криниця",
          присвяченого святкуванню Нового року в бібліотеці-філії № 2

             24.12.2014 р. в бібліотеці-філії № 2 відбулося останнє в цьому році засідання клубу "Душі криниця", присвячене святкуванню Нового року.
             Кожний раз  ми з нетерпінням чекаємо на Новий рік. Це вражаюче      відчуття – очікування дива!  І хоча кожного року нічого дивовижного не відбувається,  ми все ж таки чекаємо, що відбудеться чародійство. І спо-діваємося,  що ця дитяча віра залишиться з нами на все життя. Бо ж у житті завжди знайдеться  місце диву.
             І ось вже наближається Новий рік, рубіж років, коли від старого ще не відвикли,  а новий ще не став "рідним та близьким" і для більшості з нас залишається  символом оновлення, знаком добрих, світлих, радісних  змін. В такі дні ми в думках звертаємося до Сил Небесних з надією на найкраще, загадуємо бажання,  які подібно насінню, обв`язково по-винні  прорости в наступному році
             І, як діти,  радіємо подарункам, всім ознакам уваги, всім побажанням на   Новий  рік. Тому всі добрі, щирі побажання везіння і щастя, і виконання всіх найзаповітнішіх бажань у новому, 2015  році, присутні слухали з вірою у те, що все виповниться, омріяне збудеться, а бажане здійсниться.
             Ведуча свята, провідний бібліотекар Осташко В.В.  зробила невеликий   екскурс в історію свята, нагадала присутнім, звідки прийшла традиція дарувати  подарунки на Новий рік і прикрашати ялинку і провела  вікторину про традиції  зустрічі Нового року в країнах світу "Світова  феєрія: поки годинник б`є 12…". Треба відмітити задоволення, яке відчували ці дорослі люди, коли вірно відповідали на запитання ведучої, а також проявили неабияку обізнаність в цьому питанні. Відчувається,  що інформованість людей підвищилась, а їх активність  збіль-шилась.  А також організаторів цього свята порадував настрій, що панував  весь час - радісний і  веселий. Їх побажання для колективу бібліотеки,  які прозвучали в кінці заходу, були наповнені теплом, щирістю і вдячністю.
            Як завжди, чекала гостей яскраво і ошатно прикрашена сімейна вітальня, і як завжди кожний зміг на виставках "В очікуванні свята", "Під бій курантів", "Хай рік Новий, Різдво Христове вам дарують дні святкові",  знайти для себе щось корисне в дні, коли всі готуються   до Нового року. На книжкових виставках  "Від Різдва, свята гожого, до Водохреща Божого" і "Зірка ясна засіяла, освітила небеса" для читачів  бібліотекарі підібрали літературу про традиції і звичаї святкування Нового року і Різдва на Україні від найдавніших часів до сьогодення.
            Але найбільше враження одержали присутні від виставки Новоріч-них  листівок "Листівка - найкращий подарунок від щирого серця", на якій з цікавістю  розглядали раритети кінця ХІХ - початку ХХ століття, з ностальгією брали до рук листівки радянських часів, милувалися яск-равими,  різноманітними роботами, виповненими  власноручно, автори яких  -  як маленькі діти,  так і  бібліотекарі.
            Але яке ж свято без Діда Мороза?! Не обминув він і бібліотеку-фі-лю  № 2 . У ролі улюбленого казкового героя виступив один з працівник-ків  Територіально-го центру Автозаводського району, який, як потребує звичай, прийшов не наодинці, а з онучкою, Снігуронькою, а також із гос-тями,  що символізували рік, що іде від нас, 2014-й, і рік наступний, 2015!  Виступ гостей свята вдався на славу, і хоча присутні не були в костюмах, відчули себе, як на справжньому карнавалі.  До того ж і програма, з якою виступив творчий колектив "Смерічка", мав назву "Новорічний карнавал   “Будемо зиму зустрічати, з Новим роком всіх вітати».
           Як добре, коли після заходу присутні залишають бібліотеку усміх-неними  і оптимістично налаштованими! І хай цей настрій залишається таким - сповненим  надій і сподівань на диво. Бажаємо, щоб Різдвяна зоря  запалила у всіх серцях вогонь віри та любові, надії та добра, наснаги та невичерпної енергії!
                         З Новим роком! З Різдвом Христовим!

















       

     

       

Немає коментарів:

Дописати коментар