З 2003 року бібліотека-філія №2 працює як інформаційний центр психолого-педагогічної допомоги сім`ям,молоді,людям похилого віку.

четвер, 22 січня 2015 р.

Патріотична година
«Сила і перемога – у соборах наших душ»
(До Дня Соборності України)

       22 січня виповнюється 96 років відтоді, як на Софіївській площі в Києві було проголошено про об’єднання Української Народної Республіки  та Західноукраїнської Народної Республіки в єдину державу. Для українського народу, віками позбавленого власної державності та розір-ванного  на частини між сусідніми країнами ця проблема завжди була особливо болючою й неймовірно складною.
       «Віднині зливаються в одне ціле  віками розділені частини України -  Галичина, Буковина, Закарпаття та Придніпрянська Україна – в одну ве-лику  Україну. Збулись мрії, заради яких жили та заради яких вмирали кращі сини України. Віднині є одна незалежна Українська Народна Республіка» , - так було написано в Акті злуки. Тоді збулася віковічна мрія українського народу жити однією сім’єю на своїй землі, в єдиній державі, не розділеній кордонами.
        Тож соборність для України – це єдність багатоманітності, об’єднання  навколо спільного стрижня, яким є українська державність, українська  ідентичність. Цій знаменній події передували тяжкі випробування. Це був час становлення української  державності на фоні драматичних подій у Європі…
        Всі згадані сторінки історії по-новому розкрилися  перед уважними користувачами бібліотеки-філії № 2, котрі були учасниками політичної години «Сила і перемога – у соборах наших душ», що відбулася 22.01.2015 р. завдяки зусиллям колективу працівників  читального залу під керівництвом завідуючої Коваленко О.О.
       До цієї події бібліотекарями  Підлубною В.І. і Осташко В.В. була під-готовлена книжкова виставка з промовистою назвою «Доленосна віха нашої історії», яка пропонує замислитись над історією нашої країни, сьогоденням  та майбутнім українського народу.
       Основу виставки складають книги та матеріали періодичних видань, світлини, документи, що висвітлюють період діяльності ЗУНР та УНР, а також особливості соборницького процесу доби української революції. 
Представлені на виставці видання роз’яснюють значення соборності в політичному житті сучасної України
        День Соборності та Свободи – це запорука існування неподільної Ук-раїни,  це нагадування про те, що сила нашої держави – в нашій єдності.









      








Немає коментарів:

Дописати коментар