З 2003 року бібліотека-філія №2 працює як інформаційний центр психолого-педагогічної допомоги сім`ям,молоді,людям похилого віку.

понеділок, 13 березня 2017 р.

Шевченківські дні
в бібліотеці-філії № 2
І знову шевченківська весна прийшла на нашу землю. Відзначення шевченківських днів – це заглиблення в духовну спадщину поета, відчуття його невмирущої поезії.
Тож дні видатного Українця розпочалися 9 березня 2017 року в бібліотеці – філії №2 ЦБС для дорослих з літературно – музичної години «Співає слово Тараса». У цей березневий день на гостину до бібліотеки завітали дев`ятикласники ЗОШ №18.
Вдало підібрані матеріали бібліотекарем юнацького відділу Подойниковою О.В сторінка за сторінкою відкривали як відомі так і маловідомі факти з життя великого Кобзаря. А далі протягом години звучали милозвучні та знайомі з дитинства мелодії та вірші Т. Шевченка.
Зокрема зі слів «Реве та стогне Дніпр широкий» розпочинається «Кобзар»,
 тому геніальні рядки стали відомою піснею, яку школярі прослухали у виконанні хору ім. Г.Верьовки. Під час заходу були використані і відеозаписи пісень у виконанні сучасних музикантів: групи «Скрябін» твору «Мені однаково», рок-музиканта Д.Богуша та його групи, твору «Зоре моя вечірняя», «Ой діброво» у виконанні сестер Тельнюк. 
Нікого не залишили байдужими  пісні на слова великого Українця, що звучали в залі. Саме з піснею пов`язував Шевченко безсмертя народу і славу рідної землі, і в кінці заходу бібліотекар побажала учням, щоб вони любили українську пісню, як любив її Тарас.
13.03 2017 року Тарасовим шляхами пройшли  учні колегіуму № 25. У книгозбірні пройшли поетичні читання «І лине над землею Шевченкове святе слово». 
Учасники літературної студії «Рідне слово» продемонстрували свої поетичні здібності, читаючи вірші великого Кобзаря.
 Шевченківські читання пройшли у дружньому колі, де всі присутні мали змогу поспілкуватись та дізнатись щось нове про великого поета. 
А далі був конкурс на краще прочитання творів видатного Українця.
Найкращими стали: С. Стрельнікова,
 С. Зінченко,
 які в дарунок отримали книги.
Чимало зусиль доклали працівники філії аби визвати інтерес до шевченківського слова через книжково–ілюстративну виставку «Стежки творчості генія», де представлені невичерпні пласти творчості українського генія, мистецька творчість поета.

Минають роки і століття, відходять у небуття покоління та пам`ять про Тараса Шевченка ніколи не вмре.

Немає коментарів:

Дописати коментар