З 2003 року бібліотека-філія №2 працює як інформаційний центр психолого-педагогічної допомоги сім`ям,молоді,людям похилого віку.

вівторок, 26 червня 2018 р.



 Вечір, присвячений Дню Конституції
«Україно, ми тебе заквітчаємо піснями!»
28 червня ми відзначаємо 22 річницю прийняття парламентом  Конституції Україниєдине державне свято, закріплене в самій Конституції. З цієї нагоди зібралися в сімейній вітальні бібліотеки-філії № 2 жителі м/р № 10 на вечір «Україно, ми тебе заквітчаємо піснями!».
Ведуча заходу Підлубна В.І. розповіла про важкий і довгий шлях, яким йшла  наша держава до справжньої незалежності. Скільки крові і сліз було пролито нашими земляками, щоб сьогодні у цій залі око нам милував синьо – жовтий прапор і Володимирський тризуб, щоб могли ми вільно, на повен голос заспівати " Ще не вмерла Україна".
Після вітання присутніх  спеціалістом по роботі з населенням Автозаводської районної адміністрації, Калиткою О.С.,  у вечорі прийняли участь  художні колективи Територіального центру «Осіннє золото» і «Вербиченька» під керівництвом Заслуженого працівника культури України Анатолія Макайди, з програмою «У нас небо синє – синє небо».
Українська пісня  є однією із святинь нашого народу, його най ціннішим духовним скарбом, гордістю і красою, геніальною поетичною біографією. І в піснях  «Ой, чий то кінь стоїть», «Ой, на горі жита много», «Вербиченька» та ін., 
які прозвучали у виконанні артистів-аматорів, відбилась відвага, волелюбність українського народу, любов до рідної землі і краса душі нації.
Сучасні українці не втратили любові до народної пісні, вона живе в кожному домі і тому учасники заходу зустрічали кожне музичне  виконання з захватом і оплесками, оцінюючи з вдячністю і талановитість артистів, і чудове виконання, і оригінальність і самобутність  обробки всім знайомих пісень.
Останнім акордом, закріплюючим патріотичний настрій, пролунала пісня «Святкова», після якої стали доречними слова ведучої свята:
«Ми вірим в майбутнє твоє, Україно,
Говорять сьогодні дорослі й малі,
Бо ти внас найкраща, бо ти в нас єдина,
Вклоняємось низько тобі до землі.»


Немає коментарів:

Дописати коментар