З 2003 року бібліотека-філія №2 працює як інформаційний центр психолого-педагогічної допомоги сім`ям,молоді,людям похилого віку.

четвер, 19 липня 2018 р.


Цікаві факти про книги
Серед найбільш прочитаних книг у світі, перше місце, безсумнівно, належить Біблії. Її загальний тираж - шість мільярдів екземплярів.
На другому місці - цитатник Мао Цзедуна,
а третя місце зайняла «Властелін кілець».
 
Самая большая книга в мире была представлена в этом году на Международной книжной выставке в Гаване. в цьому році на Міжнародній книжковій виставці в Гавані
Найбільша книга у світі була представлена в цьому році на Міжнародній книжковій виставці в Гавані. Це – Збірник висловлювань відомих людей, який  має 380 сантиметрів в довжину і 350 сантиметрів у висоту. 
І ще одна з найбільших  книг  на світі знаходиться в одному з голландських музеїв Амстердама. Ця книга називається "Збірник морських правил". Вишина книги - більше зросту середньої дорослої  людини, ширина - 1 метр, товщина - близько півметра.
  
Венгр Джозеф Тари створив колекцію книг, довжина яких не перевищує 76 міліметрів. Такі мініатюрні книжечки виготовлені на замовлення і виявилися великою рідкістю. Однак, в них можна було пролістати сторінки і побачити текстові книги.
 
Літературознавці підрахували, що в книгах Шекспіра слово «любов» промовляється 2259 разів, в той час як «ненависть»  згадується всього у 229 випадках.



Немає коментарів:

Дописати коментар