З 2003 року бібліотека-філія №2 працює як інформаційний центр психолого-педагогічної допомоги сім`ям,молоді,людям похилого віку.

четвер, 7 березня 2019 р.


FASHION-інсталяція
«ПРИМХИ МІНЛИВОЇ МОДИ»
О, МОДА, як же ти прекрасна!
Ти втілюєш бажання всі і мрії!
Витвори, задуми, фантазії й думки
Здатна зробити популярними лише ти!
Ставлення до моди може бути різним у різні часи й у різних людей, але одне залишається незмінним: 
мода була, є і буде. 
Про неї будуть писати, говорити, мріяти ...
«Мода не просто робить жінок красивими, вона дає їм упевненість в собі» - вважав  Ів Сен-Лоран. І, мабуть, немає жодної жінки, якій було б байдуже, у що вона вдягнена, модно чи немодно, як вона виглядає. І вік для жінки не найголовніше, бо як стверджувала Коко Шанель:  «Можна бути захоплюючою в 20 років, чарівною в 40 і залишатися неперевершеною 
до кінця днів своїх».
Працівники  бібліотеки-філії № 2 в якості  подарунка  жінкам-користувачам книгозбірні до Міжнародного дня 8-го березня презентували FASHION-інсталяцію «Примхи мінливої моди», яку було розгорнуто у читальній залі 06.03.2019 р..
Причин організувати цю виставку про чарівний світ моди було декілька. По-перше, спонукав  до цього  дарунок від користувачки  бібліотеки  Бабенко І.А., яка презентувала журнали  із серії «Історія моди». З метою ознайомлення читачів з новим виданням, вирішили зробити викладку, поєднавши демонстрацію цих журналів з інформацією про віхи в історії розвитку моди на протязі багатьох століть, починаючи з античних часів до сьогодення.
Додавши до вище названих екземплярів рарітетні  видання 50-60-х років з музею «Від минулого до сьогодення», книги з історії моди, костюму та ін., поповнили ілюстративну картину еволюції змін моди впродовж століть.
Другою причиною, що надихнула на створення цієї інформаційної інсталяції, було бажання розширити уявлення про історичні стилі моди, їх характерні ознаки і про те, що мода завжди мала своє місце в суспільстві та розвивалася разом з людством і підкреслити, що протягом століть вона мала різні напрямки, обумовлені національними особливостями, міс-цевими звичаями, культурним рівнем. Підчас, модні зміни з'являлися не тільки завдяки фантазії кравця, але і капризам правителя. Деякі епохи диктували навіть особливі кольори. Так, наприклад, в Середні століття шляхетні дами одягалися в червоне і зелене.
Кожен, хто огляне цю виставку, в кожному виданні, журнальному чи книжковому, обов`язково знайде для себе щось нове, цікаве і корисне. Наприклад, чи всі ми можемо похвалитися знаннями про людину, що, зробивши революцію силуетів, позбавила жінок від жорсткого корсета? Мабуть, не всім знайоме ім`я Поля Пуаре, який у 1903 році презентував цей дарунок жінкам на століття наперед, і яким ми користуємося і зараз. І це йому належить вислів: "... Жінка з дійсним смаком підбирає собі сукні і прикраси, щоб відчувати себе красивою. А зовсім не тому, що так одягає-
ться хтось ще ...", бо тільки вибір одягу свідчить про смак людини, інте
реси і схильності її власника.
Жінці, ім'я, якої позолоченими літерами вписалося в історію світової моди,  незрівнянній  Коко Шанель, виділене окреме місце серед інших експонатів, бо саме їй жінки завдячують можливості поєднання  в  моделях стилю, комфорту і елегантності. Маленьке чорне плаття від Шанель назавжди увійшло в історію моди сучасної жінки. А духи «Chanel 5» відразу і до сьогодні зачарували весь світ. Коко Шанель залишила після себе знаменитий слоган: «Жінка без аромату не має  майбутнього».
А стведження великої законодавиці мод про те, що  "мода проходить, а стиль залишається», нехай надихає всіх жінок на впевненість, у тому, що немає некрасивих жінок - є тільки жінки, які не знають, що вони красиві. І нехай видання цієї  виставки допоможуть жінкам у часи весняного пробудження захотіти стати ще більш гарними, стильними, щоб кожен зустрічний міг сказати: "Ах яка жінка!».



Немає коментарів:

Дописати коментар