З 2003 року бібліотека-філія №2 працює як інформаційний центр психолого-педагогічної допомоги сім`ям,молоді,людям похилого віку.

середу, 27 березня 2019 р.


Виставка-інсталяція
«Гоголь-гурман і кулінар»
До розвитку кулінарного мистецтва долучались не лише знавці куховарства а й письменники. І серед них чинне місце належить Миколі Гоголю, 210 років якому відзначається 1 квітня 2019 року.
На виставці «Гоголь-гурман і кулінар», яка експонується в бібліотеці-філії №2 ЦБС для дорослих проаналізовані кулінарні пристрасті письменника, розкрита культура гоголівських персонажів, запропоновані рецепти з української старовинної кухні. Для Гоголя національна кухня – невід`ємний компонент культури українців нарівні з мовою, книгами, театром.
 Якщо перечитати твори письменника в новому, неочікуваному ракурсі, перераховуючи кількість випитих напоїв та з`їдених страв, то відкриємо «кулінарний репертуар», геніально приготовлений Миколою Васильовичем.
Це і: рецепт галушок з твору «Ніч перед Різдвом», запечена індичка з твору «Іван Федорович Шпонька і його тітонька», вареники з вишнями зі «Старосвітських поміщиків», смажене порося з «Сорочинського ярмарку», кисіль з ягід з «Сорочинського ярмарку». 
Ці старовинні рецепти та твори геніального письменника можна побачити і перечитати в книгозбірні. Виставка доповнена предметами інсталяції: варениками та млинцями з сольоного тіста, предметами спадщини побутової культури України.
М.Гоголь у своїх творах та особистому житті багаторазово підтверджував вислів С.Аксакова «Якби доля не зробила Гоголя великим письменником, то він би був неодмінно артистом-кухарем».
Запрошуємо всіх бажаючих ознайомитись з кулінарною гранню таланту безсмертного письменника.

Немає коментарів:

Дописати коментар