З 2003 року бібліотека-філія №2 працює як інформаційний центр психолого-педагогічної допомоги сім`ям,молоді,людям похилого віку.

вівторок, 6 жовтня 2020 р.

      5 жовтня експозиція книжкової виставки філії № 2 «Знай і шануй українську книгу» поповнилась творами кременчуцької письменниці Дарини Гнатко.       

 


     Дарина Гнатко (Юлія Іргізова) — сучасна українська письменниця, дипломант літературного конкурсу «Коронація слова», кременчужанка. Їі романи визнаються як одні з найбільш затребувані серед читачів. Це романи-детективи з вкрапленнями історичних фактів, українських традицій, містицизму і духовного багатства нашого міста і Полтавщини взагалі – так сама Юлія характеризує свою творчість.

        Перший роман – “Катерина” зображує події середини XIX ст.  Катруся росла без мами, а коли в хаті з`явилася мачуха Килина, життя дівчини стало нестерпним. Килина прагнула видати її за старого, але багатого сотника Яковенка. Дівчина в розпачі: весілля не за горами, а Микола, якого вона кохала, трагічно загинув... Звідки чекати порятунку?
Випадково Катерина потрапляє на очі графу Гнатовському. У серці чоловіка спалахує пристрасть, така сильна, що він ладний на все, аби красуня стала його дружиною. Та сотник не збирається поступатися…



        В “Душі окаяннійподії вивідбуваються ще за часів Івана Мазепи. Це історія про попівну Марту – дочку протопопа, яку батько проти її волі видав за нелюба. Марта має досить волелюбний і сильний характер та обіцяє батьку помститися, але як може жінка зганьбити ім’я і батька, і чоловіка? Чоловік, козацький полковник, відвозить молоду дружину з Диканьки до Батурина, де вона зустрічає свого пасинка і все змінюється її житті…



          Містична історія «Гніздо кажана» -  про дух монаха, що продав душу заради кохання, але щастя так і не мав. У його родини було повір’я, нібито через рід, дух Данили Кажана повертається. Напружена історія починається коли до його маєтку приїздить наречена праправнука Кажана



          «Мазуревичі. Історія одного роду» - це історія багатьох поколінь одного роду. Дія відбувається у Кременчуці на поч. ХХ стор. Рід Мазуревичів споконвіку був знаний своєю жорстокістю. Усупереч волі батьків юна Марфа вийшла заміж за Уласа Мазуревича, та щастя з ним не пізнала. Усі надії покладала на сина Тихона, але й той удався у своїх жорстоких предків. Він перетворив на пекло життя не тільки численних коханок, а й своєї дружини.  Їхня донька Ярина ненавидить батька-тирана. Вона покохала Степана, батько якого загинув від рук Тихона. Тепер понад усе Ярина хоче розірвати коло страждань та спокутувати гріхи роду Мазуревичів. Але ціна може виявитися зависокою для неї.
Крізь революцію та війну, утрати і пристрасть, ненависть і любов — шлях п’яти поколінь одного роду.



       Отже запрошуємо бажаючих ознайомитись з пропонованою літературою!


           

Немає коментарів:

Дописати коментар