З 2003 року бібліотека-філія №2 працює як інформаційний центр психолого-педагогічної допомоги сім`ям,молоді,людям похилого віку.

четвер, 13 листопада 2014 р.

Круглий стіл
«Толерантність врятує світ»

       13 листопада 2014 року в приміщенні бібліотеки-філії № 2 відбулося   засідання круглого столу «Толерантність врятує світ», участь в якому взяли  учні 11-го класу колегіуму № 25 і слухачі військового ліцею.
        Зараз, коли наша рідна Україна переживає тяжкі часи  військових конфліктів і непорозумінь,  тема терпимості до чужого  способу життя, релігійної, національної й культурної належності, мови, звичаїв, фізичного  і психічного стану, зовнішнього  вигляду актуальна як ніколи. Толеран-тність  є головною умовою стабільності й миру в такому  різнома-нітному   сучасному світі.
       Розвиток у підлітків соціальної інтуїції, чутливості,  формування толе-рантного  ставлення до оточуючих, до суспільства, до певних ситуацій,   відпрацювання  навичок безконфліктного спілкування – мета, яку ставили перед собою організатори і ведучі заходу, провідний бібліотекар Осташко В.В. і психолог колегіуму № 25 Вишинська Т.І.
       Сама форма заходу – круглий стіл – дала  змогу  кожному підлітку бути не тільки глядачем і слухачем, а й активним  учасником. Так, після перегляду відероліку «Одна сотая секунды» підліткі, перебуваючи  під впливом  поба-ченого, наперебій висловлювали свій погляд на ситуацію, в якій опинилась героїня фільму. Їх погляди на жорстокість, байдужість до чужої  біди, нетер-пимість до іншої людини дають надію, що в майбутньому наше суспільство отримає в їх особах  толерантних, здатних на співпереживання і опанувавших мистецтво співжиття з іншими людей.
       Елементи тренінгу, які були використані під час заходу, були націлені на розкриття  поняття «толерантність». Пропонуючи  історичні факти, вислов-лювання   видатних людей, інтерактивні ігри,  організатори заходу показали  підліткам певні рівні толерантної поведінки людини.
       Під час заняття підлітки були весь час зайняті – аналізували пропоновані
ситуації, створювали загальний портрет толерантної особистості, «вирощу-вали» дерево толерантності з листями-побажаннями миру, злагоди і щастя всьому людству.
       З метою виховання  у молоді  чуйності, взаємодопомоги, людяності, терпимості, небайдужості  і дружнього прийняття інших людей до заходу була підготовлені книжкова виставка «В ім`я загального добра» і виставка плакатів «Ми різні – в цьому наше багатство, ми – рівні – в цьому наша сила».
       Захід залишив у молоді незабутнє враження, і загальне фото на пам`ять можна описати формулою «Я плюс інші Я!».






       

Немає коментарів:

Дописати коментар