З 2003 року бібліотека-філія №2 працює як інформаційний центр психолого-педагогічної допомоги сім`ям,молоді,людям похилого віку.

четвер, 13 листопада 2014 р.

Бесіда
«Мово моя солов`їна – мова рідної України»

      Ми, українці, живемо у вільній  і незалежній державі – Україні. Роз-мовляємо рідною державною українською мовою. А мова у нас красива і багата, мелодійна і щира, як і душа українського народу.
       Традиційно до Дня української писемності та мови в бібліотеці-філії № 2 ЦБС для дорослих проводяться святкові заходи.
       6 листопада 2014 року юні мовознавці ЗОШ № 18 прийняли участь у годині української мови «Мово моя солов`їна – мова рідної України».
       Краще пізнати творчість українських письменників - М.Віграновського, Л.Україники, І.Франка, П. Воронька – допомогла літературна бесіда. На цьому заході лунало українське слово – у вигляді історичного екску-рсу в минуле.
       Бібліотекар юнацького відділу Подойникова О.В. розповіла про сучас-ний  стан впровадження державної мови, пролунали також у виконанні учнів 9 класу Полтавець Ю., Гончарової К., Дубчак Н. прекрасні вірші про мову як невичерпне джерело народної мудрості.
       До Дня української мови учням експонувалася книжкова виставка «Мова моя солов`їна – мова рідної України», за допомогою якої учнівську молодь ознайомили з історією України, походженням слов`янської писе-мності.

       У спадок від сотень поколінь дано нам чудовий дар – прекрасну мову. Користуймося нею, збираймо і розвиваймо її!



Немає коментарів:

Дописати коментар