З 2003 року бібліотека-філія №2 працює як інформаційний центр психолого-педагогічної допомоги сім`ям,молоді,людям похилого віку.

вівторок, 14 жовтня 2014 р.

Слайд-екскурсія до Дня українського козацтва
«Життя віддане Україні»

      Не випадково для святкування Дня українського козацтва обрано День Святої Покрови, бо саме вона здавна була покровителькою козаків. Це дуже важливе свято для нашого народу, адже козацтво відіграло надзвичайну роль у становленні нашої держави. В наш час відроджуються традиції українського  козацтва і тому ведеться активна робота з учнями та молоддю по відродженню  історії нашої України.
       В рамках святкування Дня українського козацтва відбулася слайд-екскур-сія   «Життя віддане Україні», підготовлена бібліотекарями  бібліотеки-філії № 2 ЦБС для дорослих Подойниковою О.В. і  Осташко В.В.
       Захід відбувся 14 жовтня 2014 року з учнівською молоддю ЗОШ № 18 в читальному залі бібліотеки.
       Підібрані слайди розповіли учнівській молоді про яскраві сторінки з історії України, а саме: виникнення козацтва, устрій Запорізької Січі, ватажків українського козацтва.
       В ході показу слайдів бібліотекар юнацького відділу Подойникова О.В. дала відповіді на запитання: «Хто вони?» - родовід, освіта, місця народження та поховання – Богдана Хмельницького, Івана Мазепи, Петра Сагайдачного.
       Екскурсію також доповнила книжкова виставка «Козацькій славі жити у віках». На цій виставці представлена література, яка допоможе збагатити знання по темі козацтва.
       Для всіх народів світу козацтво стало символом волелюбства, незалежності національного духу українців. У глибині кожного українця живе козак – воїн, який нікого не боїться і за рідну землю віддасть своє життя.
      Такі зустрічі дуже необхідні для підростаючого покоління. Відроджуючи історію, закладаємо міцний фундамент для майбутнього.

     Тож, вітаємо всіх зі святом. Бажаємо міцного козацького здоров`я, не-зламної  волі до перемоги та патріотичного духу, який допоможе здолати будь-які перешкоди. 





Немає коментарів:

Дописати коментар