З 2003 року бібліотека-філія №2 працює як інформаційний центр психолого-педагогічної допомоги сім`ям,молоді,людям похилого віку.

неділю, 12 жовтня 2014 р.

 Літературно-музичний вечір
"Роки людині до лиця"

       В теплій, щирій атмосфері сімейної вітальні бібліотеки-філії № 2 ЦБС для дорослих 9 жовтня 2014 року відбувся літературно-музичний вечір "Роки людині до лиця", який підготували працівники бібліотеки разом з головою Ради громадськості м/р № 8, Бойцовою Н.С., та головою Ради ветеранів м/р № 8, Коваленко Г.О.
       На вечір, присвячений Дню людей похилого віку, завітали дорогі і ви-сокошановні гості - люди поважного віку. Близько 60 чоловік відгукну-лися  на наші запрошення і зібралися в гостинній вітальні бібліотеки, де, окрім виставок творчості читачів бібліотеки і жителів мікрорайону, для них були підготовлена виставка "Інтернет- шлях в інформаційний світ".   На ній  можна було роздивитися   книжки по ознайомленню з комп`юте-ром,  його програмами, можливостями Інтернету, консуль-таціями  і пора-дами  для бажаючих освоїти комп`ютер, а також з переліком  корисних сайтів Інтернету, згідно віку і інтересів.
       Цей вечір - традиційна презентація людей поважного віку, які після виходу на пенсію почали  нове життя - цікаве, насичене подіями і твор-чими злетами талантів. Таких в цьому залі було багато - хто в`яже, хто вишиває, хто співає, а інші пишуть вірші чи прозаїчні твори. Всі вони різні, 
і інтереси у кожного свої, але є в них одне загальне  - вони не звикли нудь-гувати  і сидіти, склавши руки. Ці люди - оптимісти. І для таких прозвучав  
вірш "Какая везучая я" у виконанні Шевцової Т.Я., яка прийшла  на свято не з пустими руками - додала до виставки творчості читачів  бібліотеки результат свого хобі - яскраві, ошатні килимки.
       Колектив бібліотеки вирішив зайвий раз нагадати пенсіонерам, що їх життя може бути більш цікавим і різноманітним, якщо вони, як і всі пен-сіонери  стран Європи і Америки, будуть активно використовувати мож-ливості Інтернету. В презентації "Сайти для людей осінньої пори" їм була надана можливість ознайомитися з інтерфейсом і змістом сайтів для лю-дей  похилого віку. Серед сайтів названі і ті, де можна одержати інформа-цію  про соціальні чи юридичні питання, навчитися в Інтернеті роботі на комп`ютері, поспілкуватися з ровесниками, і ті, що допоможуть знайти спосіб вдало відпочити, а також розвивати свої творчі здібності у вільний час.
       Серед читачів бібліотеки завжди багато талановитих літераторів, які часто знайомлять їз своїми літературними новинками учасників заходу. Не став випадком і цей захід - поетеса Волкова Н.І. і письменниця Гладенко Н.В. прийшли на свято пенсіонерів з новими творами про свій вік, який, хоча й третій за рахунком, може стати довгим і щасливим.
       Члени клубу "Душі криниця" з задоволенням дочекались виступу свого улюбленого колективу "Любава", який, як і завжди, додав настрою, оптимізму цим бадьорим, активним, енергійним людям, що не хочуть здаватися в полон рокам. 

Немає коментарів:

Дописати коментар