З 2003 року бібліотека-філія №2 працює як інформаційний центр психолого-педагогічної допомоги сім`ям,молоді,людям похилого віку.

четвер, 20 листопада 2014 р.

Урок  історії
Три  голодомори  в  Україні. Як це було?


Пам`яті мільйонів українських селян, які загинули мученицькою смертю від трьох голодоморів 1921-1923 р, 1932-1933р, 1946-1947 років, заподіяного сталінським тоталітаризмом присвятили працівники бібліотеки-філії №2 ЦБС для дорослих урок історії, який був проведений для учнів ЗОШ № 18.
Захід відбувся 20 листопада 2014 року в читальному залі бібліотеки.
Голодомор понівечив життя поколінь і забрав у небуття тисячі доль. Як сталося, що Україна пройшла три голодомори, які забрали у могилу мільйони людей? Як це було? Про це розповіли присутнім бібліотекарі Подойникова О.В та Стегар Л.В.
Захід супроводжувався показами фільмів «Пам`ятати, щоб не повторити  Голодомор в Україні», «Голод 1946-1947 років».
На заході учнями Горбатовською Д. та Савенко Т. були прочитані поезії Г.Чубача., Т. Карпенка про жахіття голодної смерті.
Запаленням свічки пам`яті та хвилиною мовчання вшанували присутні загиблих в роки голодоморів. Учнівській молоді була презентована книжкова виставка-реквієм «У пам`ять про скорботний тридцять третій», де були представлені художньо-документальні матеріали про голодомори в Україні.

Усвідомлення трагічних подій нашої історії, співпереживання  допоможе нашому суспільству будувати нову державу. А пам`ять стане запорукою того, щоб ніколи ні над ким не було скоєно геноциду, навмисного винищення людей.




Немає коментарів:

Дописати коментар