З 2003 року бібліотека-філія №2 працює як інформаційний центр психолого-педагогічної допомоги сім`ям,молоді,людям похилого віку.

четвер, 10 березня 2016 р.

Декада  Шевченківських днів  
«Всесвітня велич Кобзаря»

     Відзначення Шевченківських днів – це не просто пам`ять генія українського слова, це – розуміння сучасниками його думки, ідеї, бажання бути відданим своєму народу.
      З метою сприяння вивчення молодим поколінням творчої спадщини Т. Шевченка 2 березня 2016 року в бібліотеці-філії №2 ЦБС для дорослих проведена літературна вікторина «Стежками творчості генія», в якій брали участь учні 8 класу ЗОШ №18. В ході вікторини ішов жвавий діалог по творчості генія між бібліотекарями та учнями: згадували про великого Кобзаря, перегортаючи сторінки його життя, доторкнулись до спадщини, яку нам залишив поет, діти доповнювали розповідь бібліотекаря про Шевченка, як художника. А далі були літературні конкурси – на знання текстових уривків з його творів, на краще читання поезій.
     3 березня 2016 року в бібліотеці відбувся літературно-музичний відео акорд «Безсмертні рядки Кобзаря». На гостину до бібліотеки завітали дев`ятикласники ЗОШ №18. Захід, який пройшов у читальному залі книгозбірні – це спроба розкрити ще одну грань безсмертного таланту – дослідити музичні вподобання великого поета. Зі слів «Реве та стогне Дніпр широкий» розпочинається книга «Кобзар».З цих слів йде початок Шевченка, як поета. Такі прості, доступні і водночас геніальні рядки стали відомою піснею, яку школярі мали змогу прослухати  за допомогою Інтернету у виконанні відомого співака Д.Гнатюка. Під час заходу були використані відеозаписи  пісень на слова Шевченка «Нащо мені чорні брови» у виконанні О.Петрусенко, «Бандуристе орле сизий» у виконанні І.Білик. Нікого не залишили байдужими пісні на слова великого Українця, що звучали в залі. Звучали і пісні у виконанні сучасних музикантів: гурту «Сад», «Гайдамаки».
     Тож учнівська молодь мала змогу прослухати і ці українські гурти. У кожного свій Шевченко. Саме з піснею, з кобзарською думою пов`язував Шевченко безсмертя народу і славу рідної землі і в кінці заходу бібліотекар юнацького відділу – Подойникова О.В побажала дітям, щоб вони любили українську пісню, як її любив Тарас.
     9 березня 2016 року Тарасовими стежками пройшли старшокласники колегіуму №25. Вони стали учасниками поетичного калейдоскопу «Спішу у світ Шевченківського слова». Із захопленням учні: Стадніченко М, Захарова А, Дзюбенко М та інші декламували свої улюблені поезії «Тече вода в синє море» «Зацвіла в долині», «Мені тринадцятий минало».
     Шевченко – це не тільки те, що вивчають, а й те чим живуть, у чому черпають сили. Учні мали змогу подивитися відеоролик «Обличчя української історії» та поринути у світ великого Українця.

     Завершила цикл Шевченківських днів виставка-ода «Співець краси, природи і людини» (До 155-річчя від дня смерті Т.Шевченка). Виставка занурила відвідувачів у світ, в якому жив, творив і страждав Тарас.








Немає коментарів:

Дописати коментар