З 2003 року бібліотека-філія №2 працює як інформаційний центр психолого-педагогічної допомоги сім`ям,молоді,людям похилого віку.

четвер, 3 березня 2016 р.

Повідомлення про проведення
Літературно-музичного свята
«Жінок прекрасні імена»

       Весна – найпрекрасніша пора року. З її приходом оживає природа -  бри-нять струмки, розквітають перші квіти, зігріті теплом сонячного проміння, мрійливо співають пташки… Прийшла весна, а разом з нею – Міжнародний жіночий день. У дні весняного пробудження й оновлення землі вшановуємо Жінку!
        Літературно-музичне свято «Жінок прекрасні імена», яке відбулося в бібліотеці-філії № 2 02.03.2016 р., зібрало жінок, які всім своїм життям, на-повненим працею, боротьбою з нестачами, труднощами, але, при цьому, не розгубившими почуття оптимізму, впевненості у майбутньому, позитивно-го  налаштування, заслужили всі слова, що прозвучали на заході – слова за-хоплення і поваги  найчарівнішим  створінням на землі – Жінкою!
        А музика, присвячена її величності Жінці, допомагала посилити значен-ня кожного поетичного слова! На вечорі звучали класичні музичні твори Ф.Ліста, Ф. Шопена, Л. Бетховена,  а також композиторів сучасності – Поля Моріа, Є. Доги, М. Тарівердієіва. Назви  відеороликів«Мелодія  раю», «Мрія», «Жінка, як весна», в супроводі  прекрасної музики, свідчили про прихильність і любов авторів до героїнь свята, бажання оспівувати їх та-ємничість і принаду.
      Порадували присутніх (а це, здебільшого, жінки, яким за 70) і піснями, які були і залишаються хітами кінця  минулого століття - «Ах, какая женщи-на», «Очарована, околдована».
      У мові всіх народів світу немає слова, святішого за слово Мати! Мати – по-чаток всього! Мати – Берегиня людського роду. Саме їй були присвячені  по-езії  і музичні твори Дж. Каччіні і Ф.Шуберта, які змусили присутніх тихе-нько змахувати  непрохану сльозу, бо скільки б не було нам років - 10, 20, 30, 50, нам завжди потрібна мама, її увага, її погляд, «…бо біля витоків життя стояла мати, стоїть й стояти буде навіки.»
       На свято були запрошені діти , батьки яких  загинули в зоні АТО під час проведення військових дій. Древаль К.А. з Еліною (донькою  загиблого Древаль О.В.) та Поросюк Г.С. (бабуся Аліни Поросюк, доньки загиблого Поросюк О.В.) залишились дуже вдячні працівникам бібліотеки за увагу до них, до пам`яті  героїчно загиблих  військових-кременчужан. На згадку про зустріч та на честь жіночого свята їм були подаровані книжки і солодощі.             Перегляд виставки-вшанування «Жінка- життя прикраса» та виступ вокального колективу «Берегиня» з програмою  «Жінка. Мати. Берегиня» завершили захід  і додали  святкового настрою,  душевного спокою та уми-ротворення.





Немає коментарів:

Дописати коментар