З 2003 року бібліотека-філія №2 працює як інформаційний центр психолого-педагогічної допомоги сім`ям,молоді,людям похилого віку.

четвер, 3 березня 2016 р.

Міжнародний жіночий день
 Цей святковий день цілком присвячений найпрекраснішій половині на-шого суспільства. Його популярність наростає і зміцнюється вже більше ста років. Історія появи міжнародного жіночого дня проста і зрозуміла - це була спроба відновити спотворену століттями справедливість по відношенню до жіночої статі, яка настільки вкоренилася в суспільстві, що бути жінкою, ще якихось 100-150 років тому означало тільки одне - безправ’я і всецілий, навіть гнітючий послух. Як тоді, так і зараз існувала думка про те, що жіноча частина населення представляє його слабку частину.
 Цьому намагаються привести найбанальніші до-кази, мовляв чисто по фі-зичним показниками вони поступаються у силі і міці чоловічої частини су-спільства. Але чому ж тоді на плечі наших жінок вивантажували і продовжу-ють вивантажувати самі обтяжливі і трудомісткі заняття? Жінка витривала і в цьому вона перевершила чоловіка. Про її витривалості ходять легенди. Її витривалість помітна і проявляється на кожному кро-ці. Зваживши всі роз-рахунки, можна прийти тільки до одного висновку: чоловік і жінка абсолют-но різні, але абсолютно рівні між собою. Більш того - одне без одного прире-чені на смуток і печаль, і навіть вимирання.
 Щоб ця думка дійшла до широкого громадського суспільства, до розуму сильних світу цього, необхідно було справді революційне втручання. І воно сталося. Опускаючи передісторію руху за права жінок, самі істотні зрушення в цій сфері настали саме під віянням революційних настроїв, починаючи з відомих подій минулого століття. 

На сьогоднішній день цивілізоване суспільство офіційно закріпило і вирі-вняло права жінок, на стільки, на скільки це здалося можливим і доцільним. Надмірна увага до цієї теми дала свої плоди і все ж якесь протистояння час від часу ще зустрічається, особливо в нездорової культурному середовищі. 

Міжнародний жіночий день найчастіше пов’язують із соціалістичним ру-хом, який по суті відкрив реальні шляхи для активної реалізації рівноправ-ності жінок в широкій суспільній свідомості. У 1975-му році, фіксуючи все-світні тенденції до цієї теми, свято було офіційно підтримано Організацією Об’єднаних Націй і в 1977-му році - резолюцією Генеральної Асамблеєї ООН.  День 8-е березня запропоновано було всім зацікавленим державам безпо-середньо використовувати для популяризації та реалізації рівноправності жіночої частини населення у своїй громадській традиції.
Відкидаючи пафосність і офіційну частину всіляких державних петицій і документів, однозначно можна сказати: це один з кращих свят, яким дове-лося увійти в наші календарі. У День нашої, самої прекрасної половини на-селення, ми приєднуємося до привітань на адресу всіх наших жінок! 
Здоров’я Вам, миру і щастя! Зі святом 8-е березня, подарунків та гарного настрою!



Немає коментарів:

Дописати коментар