З 2003 року бібліотека-філія №2 працює як інформаційний центр психолого-педагогічної допомоги сім`ям,молоді,людям похилого віку.

середу, 6 вересня 2017 р.

Повідомлення про відкриття виставки
до 175-річчя
виходу  повного видання поеми І.П. Котляревського «Енеїда

06.09.2017 р.  бібліотекарем юнацького абонементу, Подойниковою О.В., підготовлено книжково-ілюстративну виставку, присвячену 175-річчю з дня виходу в світ у 1842 р. повного видання поеми І.П. Котляревського «Енеїда». Епіграфом до неї обрані слова автора : «Любов к отчизне, де героїть, там сила вража не устоїть, там грудь сильніша од гармат!..»
«Енеїда» - це центральний твір у доробку письменника, над яким Котляревський працював 30 років.
Виставка складається з п`яти розділів.
У першому розділі представлені колажі і малюнки до поеми художника І. Гаврилюка, над якими він працював теж багато років.
Другий розділ дає можливість ознайомитись з книгами-путівниками по Полтавським місцям письменника, з колажами, присвяченими життю і творчості І.П. Котляревського. Ці матеріали допоможуть учням краще зрозуміти поему.
3-й розділ, присвячений першому виданню поеми, складається з книжок і малюнків.
У 4-му розділі учнів чекають кросворди і і питання, присвячені біографії письменника, а учителів, які викладають творчість І.П. Котляревського – методичні доробки.
Останній розділ розповідає про пам`ятник Котляревському у Полтаві, а також тут можна знайти кросворд, присвячений героям поеми 
«Енеїда».
Вихід в світ поеми став яскравим явищем в історії української літератури  і визначив одну з найхарактерніших артерій нашого письменства – двозначний гумор, який дедалі підноситься до сатиричного осмислення. Другою артерією стало те, що від Котляревського пішов  в українську лі-тературу етнографічний реалізм, добра традиція народності, здорових фізичних, духовних і моральних сил.

На основі давньоримського твору письменник створив свою «Енеїду», і таким чином, дотепно і весело розповів про своїх сучасників.

Немає коментарів:

Дописати коментар