З 2003 року бібліотека-філія №2 працює як інформаційний центр психолого-педагогічної допомоги сім`ям,молоді,людям похилого віку.

середу, 31 січня 2018 р.

Година історичної пам`яті
«Понад все вони любили свій рідний край»
(До 100-річчя бою під Крутами)

Бій під Крутами – яскрава і трагічна сторінка боротьби за українську  державність.  Самовідданий подвиг героїв Крут тривалий час замовчувався. Сьогодні ми віддаємо належну шану тим подіям. Дата 29 січня 1918 року – день національної трагедії. 
До цієї події в бібліотеці–філії №2 ЦБС для дорослих відбулася година історичної пам`яті «Понад все вони любили свій рідний край» зі старшокласниками ЗОШ №18. 
Сухими словами історичних документів, полум`яними рядками поетів, зворушливою музикою пісні «Балада про Крути» працівники книгозбірні розповідали про Подвиг.
Цього ж дня 29 січня 2018 року в бібліотеці – філії  о 16 год. відбувся  вечір – реквієм «Пам`яті Героїв Крут» за участю учнів Кременчуцького ліцею з посиленою військово – фізичною підготовкою. 
Перед присутніми виступив з розповіддю про бій під Крутами у вирі буремних подій Української революції 1917 – 1921 років знаний у місті краєзнавець Євген Бергер
З розповіді Євгена Дмитровича вихованці ліцею дізналися багато цікавого і досі незнаного з історії країни, краю, міста. Захід супроводжувався показом презентації «Бій під Крутами»
Ліцеїсти, майбутні захисники нашої Вітчизни, висловлювали свої думки про ті далекі події, але близькі нам сьогодні.

Герої не вмирають. Вони живуть у пам`яті, серцях і справах наступних поколінь.

Немає коментарів:

Дописати коментар