З 2003 року бібліотека-філія №2 працює як інформаційний центр психолого-педагогічної допомоги сім`ям,молоді,людям похилого віку.

середу, 21 лютого 2018 р.

Інформування жителів мікрорайонів № 10 і 8 про основні етапи реформування первинної ланки медичної галузі

За ініціативи Управління охорони здоров`я Кременчуцького міськвиконкому, в рамках кампанії з інформування населення про основні етапи реформування первинної ланки медичної галузі, 21 лютого 2018 року в бібліотеці-філії № 2 відбулася зустріч з директором комунального неко-мерційного медичного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги № 3» Чернявською  Мариною Андріївною.
Запрошені на зустріч жителі м/р № 10 і 8 дізналися, що принесе реформа пересічним українцям, а саме: після оголошення приписної кампанії вони мають знайти собі сімейного 
лікаря або терапевта і підписати з ним угоду; скористатися допомогою спеціалізованого лікаря після за-провадження реформи можна буде лише після призначення сімейного лікаря, терапевта чи педіатра; до безкоштовних послуг належатимуть невідкладна, первинна та паліативна медична допомога.
Присутні дізналися також про те, що у перспективі пацієнти відчують на собі запровадження електронної системи охорони здоров’яe Health. Завдяки їй медичні картки українців будуть електронними, а записатися на візит до лікаря можна буде онлайн. Також 
завдяки цій системі пацієнти зможуть відслідковувати наявність у конкретних 
лікарнях безкоштовних ліків.
Згідно медичної реформи, швидка допомога буде ділитися на екст-рену і невідкладну, що означає – невідкладна це, по суті, консультація лікаря на квартирі, а екстрена надаватиметься, коли людину потрібно врятувати.
У присутніх виникло багато питань, на які вони одержали вичерпні відповіді від Чернявської  М. А..
Медичні працівники Автозаводської поліклініки Бочарова Л.О. і Шкарбань Т.І. задовольнили всіх бажаючих дізнатися про показники тиску і рівень сахару  в крові. Крім того, кожен одержав конкретну пораду чи ко-нсультацію стосовно ліків та їх прийому для покращення здоров`я.
Жителі м/р, присутні на заході, залишилися задоволеними увагою до їх проблем і вдячні  керівництву міста за одержану інформацію щодо змін, що їх чекають після  вступу  в дію медичної реформи.


Немає коментарів:

Дописати коментар