З 2003 року бібліотека-філія №2 працює як інформаційний центр психолого-педагогічної допомоги сім`ям,молоді,людям похилого віку.

середу, 21 лютого 2018 р.

День рідної мови
«Слово наше рідне, слово українське»
Найціннішим в житті людини є рідна мати, рідна земля, рідна мова.
До  Міжнародного дня рідної мови 21 лютого в бібліотеці-філії № 2 ЦБС для дорослих відбулося літературно-музичне свято «Слово наше рідне, слово українське»
Бібліотекарі  книгозбірні разом з учнями  ЗОШ № 18  поринули  у світ  чарівної музики,  «живого»  українського слова і прекрасної лірики визнаних світом геніїв: Тараса Шевченка, Івана Франка, Лесі Українки. Ці видатні поети  нам, українцям,  і досі торують дорогу  до  самих себе: до мови,  до родини,  до рідної землі,  до України.
З виступу бібліотекаря юнацького абонементу книгозбірні Подойникової О. В. учнівська молодь довідалася про історію відзначення свята, його значення для збереження мов світу.
А далі було слово… Поезії…  З захопленням учасники заходу декламували твори Т. Шевченка та Л. Українки. Слово поетів  звучало із вуст юних аматорів художнього слова під музичний супровід піаністки, викладача музичної школи № 3 Пінчук І. В., яка виконувала твори  П. Чайковського,  Р. Шумана ,  Ф. Шопена,  Л. Ван Бетховена, М. Лисенка.
А  прекрасний голос  Гладких Людмили , яка  виконала пісню  «Зоре  моя вечірняя»  на слова  Т. Г.  Шевченка,  змусив  кожного з присутніх  ві-дчути  дотик музичного слова та емоційне наповнення поетичних рядків.
Це було свято  поетичного слова,  а неповторна атмосфера заходу, яку створили гості, залишило  у присутніх масу позитивних емоцій.

Такі заходи  збагачують душу та розум, виховують любов до рідної мови, після чого  виникає почуття гордості, що ми - українці.

Немає коментарів:

Дописати коментар