З 2003 року бібліотека-філія №2 працює як інформаційний центр психолого-педагогічної допомоги сім`ям,молоді,людям похилого віку.

середу, 22 серпня 2018 р.


Вуличне свято
«Прийшов Спас у гості до нас!»
На веселе, яскраве вуличне свято 
«Прийшов Спас у гості до нас!» 
покликали до бібліотеки-філії № 2 
19 серпня жителів мікрорайона № 10 
працівники книгозбірні. Саме в цей день весь православний народ відзначає одне з трьох величних свят останнього місяця літа, Яблучний Спас.
Про багатий на святкові події кінець літа, адже 
14 серпня, як відомо, відбувся Медовий Спас
а попереду, 29 серпня, - Горіховий Спас
розповіли ведучі заходу і нагадали присутнім 
деякі звичаї і обряди, повязані з цими святами
А щоб зустріч у глядачів залишилась в пам`яті, підготували для них флайєри з прикметами серпня.
Розпочинали свято троїсті музики, які перед початком так завзято грали, що знайшлось немало бажаючих потанцювати під веселу музику.
Але головним героєм свята був мед! Про нього ведучі розповідали цікаві історичні факти, 
а діти-«бджілки» виявили не абияку обізнаність 
у прислів`ях і приказках, а також в умінні розгадувати загадки про мед та бджіл. А потім всі, і дорослі, і малеча, залюбки прийняли участь 
у вікторині на медову тему, а також - в грі 
«Продовж прислів`я», які додали невимушеності обстановки свята. Бібліотекарі дітям на пам`ять приготували флайєри з повідомленнями на тему «Цікаве про мед» та «Цікаве про бджіл».
Діти охоче приймали участь в рухливих іграх «Знайди свою квітку» і «Хто швидше?», за що одержали солодкі подарунки. А коли «народна 
цілителька» Людмила Володимирівна розповіла про цілющі властивості меду, дітям доручили роздати гостям свята листівки з порадами на цю тему. Не забули пригадати, що мед вживається і як важлива складова багатьох страв. А щоб присутні розширили свої знання в цій області, їм запропонували буклети з рецептами як народних, так і сучасних кулінарних виробів. 

Як у кожному господарстві потрібні господарі, так і на нашому вуличному святі були Господар (Михайлик О.Т.) і Господиня (завідуюча, Коваленко О.О.), які слідкували за перебігом подій під час заходу і підтримували загальний невимушений стан і веселий настрій у всіх присутніх.


Немає коментарів:

Дописати коментар