З 2003 року бібліотека-філія №2 працює як інформаційний центр психолого-педагогічної допомоги сім`ям,молоді,людям похилого віку.

неділю, 4 листопада 2018 р.


Дайджест-інсталяція
«Магія свята. Happy Halloween
Саме у ці чарівні, жовтневі дні у більшості країн світу усі люди готуються до Дня всіх святих. Свято, що прийшло до нас із Великобританії, і яке з кожним роком набуває все більшої популярності в Україні, відзначається 31 жовтня і 
має назву Хеловін.

Зануритися в атмосферу магічності свята Хеловіну змогли користувачі бібліотеки-філії № 2, для яких у вестибюлі книгозбірні було підготовлено Дайджест-інсталяцію «Магія свята. Happy Halloween!».
Хелловін особливо полюбляє молодь і дітлахи, 
тому наша бібліотека просто не могла проігнорувати нагоди долучити школярів, що є користувачами Інтернету, до підготовки виставки і доручили їм виготовлення паперових символів, властивих цьому святу, що вони робили залюбки під керівництвом головної рукодільниці книгозбірні, Загрекової Л.Г..


 Жоден з відвідувачів, хто завітав до бібліотеки 31 жовтня, не залишив без уваги атрибути інсталяції, які, ніби переносили їх у атмосферу цього містичного свята. 
А інформаційні матеріали виставки надавали можливість дізнатися про історію виникнення цього свята, про розвиток і поширення звичаю святкування Хеловіна в усіх англомовних країнах.
За багаторічну історію свого існування воно обросло багатьма легендами, традиціями і навіть назвами. Мало хто знає, що в деяких країнах його називають Днем реформації або Кельтським Новим роком.
Оскільки мало хто знає про те, що в давнину у нас, українців, існував свій Хеловін – «Велесова ніч», відвідувачі були здивовані інформацією про ці історичні факти і уявлення наших далеких предків, які вірили, що в цей час духи спускаються на землю. 
Але якими б не були корені цього свята, традиція одягати страшні та містичні костюми стає все більш популярною в Україні. 
Кожен з присутніх після ознайомлення з експонатами інсталяції звеселився, отримав неймовірні враження і порцію позитиву, а також вдячність бібліотекарям за таку незвичайну, яскраву і корисну розвагу.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар