З 2003 року бібліотека-філія №2 працює як інформаційний центр психолого-педагогічної допомоги сім`ям,молоді,людям похилого віку.

середу, 13 листопада 2019 р.


До Міжнародного Дня толерантності
Виставка-настанова
«Толерантність – ввічливість і доброта»
Земля не є надто великою, вона-наш спільний дім, всі люди в якому-сусіди. А для того, щоб людство успішно розвивалося, треба знаходити спільну мову. У безмежному морі різноманітних культур, релігій, думок на допомогу приходить «рятувальне коло» толерантності.
13.11.2019 р. в бібліотеці-філії №2 ЦБС для дорослих розгорнута виставка-настанова «Толерантність – ввічливість і доброта», присвячена Міжнародному Дню толерантності.

Представлені матеріали ознайомлять молодь з поняттям «толерантність», допоможуть у виробленні уявлення про толерантну поведінку, відкриють світ звичаїв, традицій, культур різних народів, нададуть інформацію про культуру спілкування і взаєморозуміння.  Класичні твори: «Хатина дядька Тома» Гарієт Бічер Стоу, «Тев`є- молочар” Шолом-Алейхема, «Камінець у небі» А. Азімова - це приклади етнічної толерантності, яка проходить через ці книги. Ці видання можна бачити на виставці, а при нагоді і прочитати.

Історичні реалії переконливо свідчать про те, що приниження прав і свобод людини призводять до трагедії. Саме тому, виховуючи юне покоління у дусі толерантності, ми повинні виправити помилки, або хоча б не припустити нових, і у XXI ст. творити нову історію, вільну від утисків, прав і свобод  дитини, людини, громадянина.  А допоможе у цьому – толерантність.


Немає коментарів:

Дописати коментар