З 2003 року бібліотека-філія №2 працює як інформаційний центр психолого-педагогічної допомоги сім`ям,молоді,людям похилого віку.

вівторок, 11 лютого 2020 р.

Літературно-музичний відеофактаж

        «Афганістан вчив, Афганістан карав,            Афганістан випробовував»
У будь-якої війни холодні очі, у війни свій рахунок, своя безжальна арифметика. Саме такою була війна у далекій гірській країні, яка закінчилася 31 рік тому.
11 лютого 2020 року до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 31 річниці виведення військ із Афганістану в бібліотеці-філії № 2  ЦБС для дорослих відбувся літературно-музичний відеофактаж «Афганістан вчив, Афганістан карав, Афганістан випробовував» для вихованців Кременчуцького  військового ліцею.


Присутні з цікавістю слухали розповідь ветерана  
                     афганської війни Курятника В.О.,                     який був запрошений на вечір. 
Валерій Олександрович в своїй розповіді наголосив на тому, що солдати йшли не за орденами і медалями, а виконували наказ Вітчизни. Наші воїни вчинили так, як велів їм обов’язок, як підказувала совість, а значить правильно, тому що іншого шляху у них не було. Взаємодопомога, і взаємовиручка допомагали йти дорогами Афгану, втрачаючи друзів і пізнаючи ціну життя.
Доповненням до розповіді стали відеофрагменти  фільмів: «Афганістан», «Статистика Афганістану», «Мы уходим», «Бронзовые журавли».
Музичні твори, які прозвучали у виконанні дуету Алли Рички та Анастасії Дудник (музичний супровід - Леонід Ричка) надали урочистості та підкреслили важливість заходу для усвідомлення цієї непростої сторінки в історії нашої держави.

До програми заходу залучилися і слухачі ліцею. Присутні мали змогу прослухати вірші і пісні про героїчні подвиги тих, хто пройшов жорстокі випробування на чужій війні, а також оглянути книги, фотоматеріали, особисті речі воїнів-афганців.


Пройшли роки, заросли травою стежки в афганських горах. І кожної весни у цих горах, так щедро политих кров’ю зацвітають тюльпани. І ці тюльпани стали символом, щорічним живим пам’ятником людям, які загинули за ідею…




Немає коментарів:

Дописати коментар