З 2003 року бібліотека-філія №2 працює як інформаційний центр психолого-педагогічної допомоги сім`ям,молоді,людям похилого віку.

середу, 17 червня 2020 р.


17 червня 2020 року   виповнюється 75 років від дня народження Ігоря Прокоповича Січовика (1945), українського поета, прозаїка
Україна! Слово незабутнє.
Ти моє минуле - славна Русь.
Ти моє сьогодні і майбутнє,
Бо твоїм я іменем зовусь!
Ігор Січовик.
Ігор Січовик народився 17 червня 1945 р. на Волині у родині сільських
вчителів.Виріс на Херсонщині, де й закінчив середню школу. Робітничу спеціальність здобув у Кривому Розі. Пройшов армійську службу. Навчався у Дніпропетровському держуніверситеті та на Вищих літературних курсах у Москві. Член Національної Спілки письменників України. Нині мешкає в Києві.
Пише з 12 років. Видав три книжки сатири та гумору для дорослих («Жертва моди», «Зачарована шістка», «Азбука для дорослих») та два десятки книжок для дітей, чимало з яких побачили світ у «Веселці», «Грайлику», «Детской литературе». Упорядкував навчальні збірники для молодших школярів, такі, як  «Виручалочка», «Кобзарик», «Дивокрай», «Дитячі ігри та розваги». Є автором підручників для позакласного читання «Першокласник» і «Сонячне перевесло», близько трьохсот ігор з буквами і словами «Словограй»  і «Мовограй», збірників для дошкільних навчальних закладів «Світлячок», «Чеберяйчик», «Дошкільнятко». Видав книжки для найменших читачів «Математичні ігри», «Веселий задачник», «Таємниця десяти невідомих», книжку «Весела школа» та інше.
Чимало його дитячих творів вивчають у початковій школі. Вони містяться у «Букварях», читанках і збірниках.
2003 року письменник створив повість  «Неймовірні пригоди барона                   Мюнхгаузена в Україні».
«А відтак будьмо знайомі: я - барон Мюнхаузен! Не сподівався? Я той самий Мюнхаузен, про якого говорить увесь світ. Звернися, будь ласка, до будь-кого, і тобі без зайвих слів перекажуть оповідки про те, як я літав на бойовому ядрі, їздив на коні, що не мав задньої частини, плавав у череві кита, як одним пострілом уполював цілу зграю диких качок... І кожен підтвердить, що я неперевершений оповідач і найправдивіша людина на світі.
Сьогодні, мій любий читачу і слухачу, я розповім тобі про свої неймовірні пригоди в... Україні. Так, так - в Україні, де минули кращі роки мого життя. На землі, яка не тільки щедро плодоносить, а й стала місцем, де народилися найцікавіші історії, що викликають захоплення людей у різних  куточках землі.
Чесно кажучи, між нами ще трапляються дорослі й діти, у яких не досить розвинені оптимізм, фантазія, почуття гумору, без чого важко вижити у наш складний час. Тому не будьте равликами і черепашками. Виходьте зі своїх шкаралуп та панцирів, відрощуйте крила і літайте, літайте літайте. Адже з піднебесся світ такий чудовий,
а життя таке прекрасне!...»
Знаменитий німецький герой потрапляє в Україну, де пристає до козацького війська. Більшість його пригод, про які він хвацько розповідає сам, відбуваються у поселенні, де він мешкає, а також на всій території України, зокрема й у Києві. Автор бачить Україну очима іноземного героя — це дає йому можливість уважніше придивитися до тогочасних подій, показати полярні риси характеру українців. У повісті широко використовується український фольклор, демонологія, описано традиції, звичаї і побут наших предків. Головний герой твору — гумор, пригоди, оптимізм. Автор прагне привернути увагу не тільки іноземців, а й самих українців до величної історії України, яка, за висновками очевидців, була чи не найромантичнішою і найцікавішою в Європі.







Ця повість вийшла окремою книжкою 2004 р. Дотепні малюнки прикрашають книгу та збуджують увагу читача.
У 2012 році Ігор Січовик написав дві повісті на одну тему для дітей середнього віку "Формула вузла,або Як розплутати клубок таємниць"   та "Комп"ютерна алхімія".
Чекають на видання дві нові книжки «Великий букварик» і «Все починається з Нуля». Ігор Січовик має власний інтернет-сайт «Словограй», який відвідало понад триста тисяч читачів.

Немає коментарів:

Дописати коментар