З 2003 року бібліотека-філія №2 працює як інформаційний центр психолого-педагогічної допомоги сім`ям,молоді,людям похилого віку.

середу, 23 липня 2014 р.

Виставка
«Вивчаємо науку щастя»

       Що таке щастя, кожен розуміє по-своєму, адже кожен з нас — індиві-дуальність, що має власні інтереси та уподобання.  Щастя - це стан найвищої вдоволеності умовами свого існування. Виставка «Вивчаємо науку щастя» допоможе кожному, хто бажає знайти відповідь на питання, що ж таке щастя і як, де його шукати… Цитата М.Горкого «Людина створена для щастя, як птах для польоту» - девіз, згідно якого підібрані книжки і матеріали до цієї виставки.
       Розділ «Як жити в гармонії із собою і світом» складається з книжок Б.Рідлера, В.Леві, О.Кабанової, Л.Хей та ін., які допомагають оволодіти мистецтвом гармонійних стосунків з життям. Консультація «Оволодіти наукою щастя» доповнює поради  письменників і відкриває деякі таємниці психології. А цікаве про психологію можна дізнатися з буклету «Чи знаєте ви, що?..»
       «Мистецтво бути оптимістом»- мрія не менш значима для кожної розумної людини, бо тільки позитивно налаштована особистість може пізнати щастя в повному обсязі, т.я. цінує кожну хвилину свого життя і кожний епізод вважає таким, що навчає чомусь новому, додає досвіду і робить життя різно-барвним і цікавим. Таку назву має друга полиця, на якій можна познайомитися з  творами М.Козлова, О. Свіяша, І Вагіна та ін.. На допомогу зацікавленим прийде буклет «Смейся и будеш здоров!», в якому можна одержати поради більше  спілкуватися з життєлюбними людьми, в кожній ситуації знаходити щось курйозне і, головне, пам`ятати що гумор потрібний в нашому житті також, як повітря, сонце і вода.
       Третій розділ виставки присвячений почуттям і має назву «Почуття у на-шому житті». Книги С. Ключникова, Т.Варламової, М Пек та ін.. нагадають читачам, що головне в житті – любов і запропонують пройти  «нехоженими тропами» традиційних цінностей, духовного зростання та нової психології любові. Що таке любов? Це питання споконвіку хвилює людей, і кожен хоче визначити, що то за почуття, яке захоплює людину та робить її щасливою.
       На четвертій полиці, яка присвячена міжособистісному спілкуванню, і має назву «Можливості спілкування - від себе до інших»,  розташовані твори Д.Карнегі, Д.Темлтона, О.Арканової, У.Дик, С.Духновського., що допоможуть кожному, незалежно від віку, ефективно спілкуватися,  здобувати друзів і впливати на людей. Цитати, подібні вислову Вольтера, допомагають розкривати тематику розділу: «Тривала суперечка означає, що обидві сторони неправі». 
       Якщо взяти до уваги поради психологів, філософів, письменників і  па-м`ятати, що щастя, як стверджує східна мудрість, є щось досконале, його не можна відчути поглядом, його лише можна відчути серцем. Наше завдання – навчитися цьому. І хай кожний спіймає свого птаха щастя!        





Немає коментарів:

Дописати коментар