З 2003 року бібліотека-філія №2 працює як інформаційний центр психолого-педагогічної допомоги сім`ям,молоді,людям похилого віку.

вівторок, 1 липня 2014 р.

4

Є дати, які укріплюють нації, виражають дух народу, символізують його славне минуле, сьогодення й майбутнє. До їхнього числа, безсумнівно, відноситься і День прийняття Конституції України, що відзначається щорічно 28 червня.
Це одне із самих «молодих» свят сучасної України. У цей день ми віддаємо данину поваги символам держави, що пройшли довгий героїчний шлях.
25.06.2014 р. в сімейній вітальні бібліотеки-філії №2 відбулося засідання клубу «Душі криниця». Присутнім читачам бібліотеки, членам клубу, жителям мікрорайону №8 , презентовано  перегляд літератури «Я – українець,  і я цим пишаюсь!», підготовлений до Дня Конституції України.
Ведучі заходу розповіли що Конституція – це не лише Закон законів, це серце, ядро подальшого розвитку і вдосконалення суспільства. Вона ввійшла в наше життя як головний оберіг державності і демократії, гарант незалежності і соборності України.
Бібліотекарі, нагадавши історію державотворення, в якій залишили свій слід Конституції Пилипа Орлика і Михайла Грушевського, чотири радянські конституції, підкреслили, що нині діюча Конституція, встановила непорушність гуманістичного принципу в майбутньому: при ухваленні нових законів або внесенні змін до чинного законодавства не допускається звуження змісту та обсягу існуючих прав і свобод.
Під час перегляду літератури присутнім було зроблено наголос на те, що День Конституції ми повинні сприймати як день затвердження наших прав і свобод, день ствердження того, що «людина, її життя і здоров`я, честь і гідність, недоторканість і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю».
Справжнім подарунком для учасників заходу став виступ гурту «Любава» з новою програмою «Живи та міцній, наша юна Державо!»,, підготовленою спеціально до Дня Конституції України.  
 
 




Немає коментарів:

Дописати коментар