З 2003 року бібліотека-філія №2 працює як інформаційний центр психолого-педагогічної допомоги сім`ям,молоді,людям похилого віку.

четвер, 5 червня 2014 р.

Година  духовності
«І відкриються  ворота  зеленому  літу»
"Від того, як ми шануватимемо своїх пре
свої кращі традиції, залежатиме наша
    духовність, наша цивілізованість і майбутнє
нашої України…"
                                                                                                    Василь  Скуратівський
    Звичаї та традиції, пов`язані з календарними святами українців, є частиною духовної культури українського народу. Глибоке шанування свого родоводу, щира турбота про примноження і збереження народних традицій-усе це вирізняє українців з-поміж інших націй.
    Отож, традиційно в кожній українській родині шанобливо зберігають та намагаються передати своїм дітям і онукам все, що лишили нам у спадок предки.
    Напередодні великого християнського свята-Трійці 5червня 2014 року  в сімейній вітальні бібліотеки-філії №2 ЦБС для дорослих
відбулася година духовності «І відкриваються ворота зеленому літу».
    На захід були запрошені жителі мікрорайону. Бібліотекар Стегар Л.В ознайомила присутніх з історією, витоками, традиціями, звичаями та обрядами святкування Трійці у різних регіонах України.
    Щоб зацікавити та краще ознайомити з обрядами свята наша бібліотека підготувала цікаву виставку «Стежка до Трійці». Невипадково виставка відкрилася напередодні свята,ставлячи індивідуальні та неповторні стежки, які потребують глибокого дослідження, подолання тернистих перепон на шляху до вшанування православних звичаїв та обрядів.

     Ознайомившись з літературою, якою наповнена виставка, читач матиме можливість краще зрозуміти - Українця.


Немає коментарів:

Дописати коментар