З 2003 року бібліотека-філія №2 працює як інформаційний центр психолого-педагогічної допомоги сім`ям,молоді,людям похилого віку.

середу, 4 червня 2014 р.

Подорож до країни Порозуміння

      
     Саме таку назву мав тренінг  для підлітків, , засуджених до покаран-ня, не пов`язаного з позбавленням волі, які знаходяться на обліку у інспекторів  кримінально-виконавчої інспекції Автозаводського, Крюківського і Кременчуцького районів управління Державної пені-тенціарної служби України в Полтавській області, який відбувся 29.04.2014 р. в читальному залі бібліотеки-філії № 2.
       Психолог колегіуму № 25, Вишинська Т. І., яка запросила своїх учнів старших класів на це заняття,  мав на меті навчити присутніх юнаків в подальшому житті знаходити шляхи до порозуміння між людьми.
       У вступному слові провідного бібліотекаря бібліотеки-філії № 2 ЦБС для дорослих Осташко В.В. було позначено «маршрут» подорожі, де мо-лоді люди дізнаються, як правильно спілкуватись: «Наша подорож роз-почнеться з мису Знайомств, потім відвідаємо архіпелаг Засобів Спілку-вання, зануримося в океан Ввічливості, відпочинемо на чудовому остро-ві Компліментів… Ми не зможемо уникнути протоки Суперечок, де нам зустрінуться айсберги Конфліктів. Кожен пункт відкриватиме свою таємницю. В кінці подорожі ми дістанемося до материка Гарних Стосунків з чарівною країною Порозуміння, де й заховано безцінний скарб – УМІННЯ СПІЛКУВАТИСЯ».      
       Подібні занятті і тренінги націлені на допомогу  підліткам – покращити їх навички спілкування, усунути як прояви агресивності,  так і замкненість, підвищену тривожність, одержують не тільки  знання про те, як спілкуватись, але й тренуються поводитись інакше, опановують навички ефективного спілкування.
       Тренінг буде складався з  вправ «Знайомство», «Визнач тип поведінки», «Конфлікт» «Цікава історія». Професійний психолог, Вишинська Т.І., використовувала під час тренінгу різні прийоми – керований діалог, інформаційні повідомлення, обговорення тощо.
  В результаті діти переконалися, що між думками, почуттями та поведінкою під час спілкування існує тісний зв`язок, і що  емоційні проблеми пов`язані не лише з певними обставинами, , але і з неправиль-ним  сприйняттям та розумінням їх.
      Присутніх на заході учнів і дорослих, які їх супроводжували (інспектори міського відділу міліції Лебедєва Тетяна Борисівна та районних відділів Шекер Марина Олегівна і Чамара Алла Вікторівна) ознайомили з книжковою виставкою з психології «Вивчаємо науку щастя», книги, на якій можуть стати в нагоді, як  підліткам, так і дорослим для вирішення будь-яких психологічних проблем, допомогти в різних життєвих ситуаціях.
              Наприкінці заходу підлітки одержали на згадку від працівників бібліотеки-філії № 2  буклети з психології відносин.





.  

Немає коментарів:

Дописати коментар