З 2003 року бібліотека-філія №2 працює як інформаційний центр психолого-педагогічної допомоги сім`ям,молоді,людям похилого віку.

вівторок, 16 грудня 2014 р.

Тиждень  правових  знань

В рамках тижня правових знань бібліотекою-філією №2 ЦБС для дорослих разом з колегіумом №25 та ЗОШ №18 проведені зустрічі з правознавцями та уроки на правову тематику.

2.12.2014р. зустріч мала назву «Як поводитись у громадських місцях», яка проходила з учнівською молоддю ЗОШ № 18. Правознавець, депутат Автозаводської районної ради Савченко О.В провів профілактичну бесіду з питань належної поведінки та порушень дисципліни в громадських місцях. Особлива увага приділялась питанню уміння використовувати закони для захисту власних інтересів.

3.12.2014р. разом зучнями 9 класів ЗОШ №18 відбулась Iнтернет-мандрівка «Держава. Молодь. Закон» Під час цього заходу молодь знаходила в мережі Iнтернет законодавчі акти в галузі освіти, кодексу закону про працю з коментарями до нього. Також учні дізналися в ході мандрівки на яких сайтах можна знайти відповіді на питання: Де можуть працювати підлітки?, майнові права неповнолітніх, поняття й види адміністративних порушень. 

8 грудня 2014р. відбулася зустріч по темі «Проблеми підліткового віку» для  учнівської молоді колегіуму №25. Правознавець Соболєв В.А розповів старшокласникам про профілактику насильства в освітньому середовищі, наголосив на статтях із Конвенції ООН про права дитини, співпраці батьків і вчителів у вихованні підлітків.

10 грудня 2014р відбувся урок права «Знати, щоб не оступитися» для учнівської молоді ЗОШ №18. Провела його бібліотекар юнацького відділу Подойникова О.В. Вона наголосила на особливостях відповідальності неповнолітніх та захист прав неповнолітніх.

Ніколи не буде зайвим повторити свої обов`язки і дотримуватися їх, знати свої права і користуватися ними, побачити деякі проблеми зі сторони та зробити для себе висновки.










Немає коментарів:

Дописати коментар