З 2003 року бібліотека-філія №2 працює як інформаційний центр психолого-педагогічної допомоги сім`ям,молоді,людям похилого віку.

четвер, 12 березня 2015 р.

Декада  Шевченківських  днів

І знову Шевченкова весна прийшла на нашу землю.
В бібліотеці-філії №2 ЦБС для дорослих з 3 по 12 березня 2015 року стартувала декада Шевченківських днів. У кожного народу є великі поети, яких знають усі: і дорослі і малі. Для українського народу таким є Тарас Шевченко. Саме такими словами розпочалась літературно-віршована година «Велич Тарасового слова», яка проходила 3,4 та 5 березня в сімейній вітальні книгозбірні. Захід відбувався разом з учнівською молоддю ЗОШ №18, ЗОШ №27 та колегіумом №25.
Магія Шевченківського слова незбагненна, тому була нагода розмовляти про Великого Кобзаря. Учні ЗОШ №18: В.Величко, Н.Дубчак, П.Сніг декламували найулюбленіші вірші «Садок вишневий коло хати», «Зацвіла в долині червона калина», «Заповіт». Родзинкою заходу став виступ музичного ансамблю колегіуму №25. Школярі в вишиванках читали вірші та співали українських пісень. Значно підсилила бібліотечну Шевченкіану книжково-ілюстративна виставка «В щасливі дні і в дні сумні іду з дитинства до Тараса». Крім книг та періодики на виставці були представлені додаткові атрибути: портрети Т.Г Шевченка, репродукції, картини, альбоми.
Шевченківські читання пройшли у дружньому колі, де всі присутні мали змогу поспілкуватись та дізнатись щось нове про Великого поета.
10 та 11 березня проходила літературно-поетична година «До висот Шевченківського слова» і присвячена 175-річчю виходу першої збірки «Кобзаря».
Літературний захід проходив зі старшокласниками колегіуму №25. В ході зустрічі бібліотекарем Подойниковою О.О було наголошено на тому, що «Кобзар»- це і буквар, і пісенник, і підручник з історії України, і енциклопедія, і посібник з народознавства. Справжню насолоду присутнім подарувала учениця 11 класу Синяк Діана, яка палко закохана у Тарасове слово, читала поезії Великого Кобзаря: «Три літа», «Сестрі», «Тополя». Також учні були активними учасниками бліц-турніру «Що я знаю про Тараса Шевченка?», у ході якого проявили блискучі знання щодо творчості генія.
«Кобзар» Т.Г Шевченка був і сподіваємось буде особливою книгою для українців, і це та книга, яка завжди буде в українській родині.
Завершенням Шевченківських днів став урок літературознавства «Велетень у царстві людської культури», який відбувся 12 березня 2015 року в читальному залі бібліотеки. Урок пройшов разом з учнями ЗОШ №18. Школярі мали змогу переглянути відеоматеріали та уривки з фільму «Стежками Тараса», який розповів про життєвий та творчий шлях Великого Українця, а також подорожувати за допомогою презентаціїї та підготовлених учнями-літературознавцями змістовних та цікавих повідомлень місцями нашої області у яких бував Тарас Шевченко, згадати друзів і знайомих Кобзаря, відомих громадських діячів і митців української літератури. Школярі поглибили знання про перебування Шевченка на Полтавщині та дізналися , що поет добре знав і любив наш край,мав багато друзів та написав чимало творів.

Нам треба робити все аби Шевченкове мудре слово жило в серці кожної людини, щоб його творчість знали і шанували в кожній сім`ї. А бібліотека і надалі буде продовжувати популяризувати безсмертну творчість генія української нації.











Немає коментарів:

Дописати коментар