З 2003 року бібліотека-філія №2 працює як інформаційний центр психолого-педагогічної допомоги сім`ям,молоді,людям похилого віку.

середу, 29 квітня 2015 р.

Година пам`яті 

«Чорнобиль не має минулого часу»


Наближається чергова річниця чорнобильської катастрофи-двадцять дев`ята. Слово «Чорнобиль», яке до катастрофи було назвою невеличкого українського села на Поліссі - зі свіжим повітрям і фруктовими садами-досі асоціюється в нашій свідомості з чорним кольором, що тягнеться трагічним шлейфом з минулого сторіччя д сьогодення.
    23 квітня 2015 року учнівська молодь ЗОШ №18 здійснила віртуальний екскурс в те далеке минуле-26 квітня 1986 року разом з працівниками бібліотеки-філії №2 ЦБС для дорослих.
    Зі слів ведучої заходу Подойникової О.В учні дізналась про найбільшу техно-екологічну катастрофу ХХ століття, також розглядались такі питання, як: джерела природної та штучної радіації, вплив радіації на живий організм. По кожному з цих питань демонструвались відеосюжети, після яких учні відповідали на запитання. Деякі з них супроводжувались бурхливими обговореннями, під час якого учні проявили свій високий інтелект і володіння темою.
    Година пам`яті перенесла підлітків у ті часи, коли їх батьки були майже такого віку, як вони сьогодні. У всіх на вустах лунали слова «глобальна катастрофа», «ліквідатор».
    І тому хочеться, щоб сьогоднішня молодь дізнавалась про це тільки зі спогадів, літератури, фільмів. І нехай атом буде тільки мирним-на благо людства.












Немає коментарів:

Дописати коментар