З 2003 року бібліотека-філія №2 працює як інформаційний центр психолого-педагогічної допомоги сім`ям,молоді,людям похилого віку.

середу, 6 травня 2015 р.

Проведення тренінгу в  Кременчуцькій  ВТК
по підготовці молоді до сімейного життя за темами:
«Усвідомлене батьківство», «Економіка сім»

       04.05.2015 р. провідний бібліотекар бібліотеки-філії № 2, Осташко В.В., по запрошенню керівництва Кременчуцької ВТК продовжила цикл тренінгів для вихованців  по підготовці молоді до сімейного життя за темами  «Усвідомлене батьківство», «Економіка сім`ї».
       Разом з психологом ВТК  Чумак Н.В., були розроблені питання, які можуть зацікавити юнаків, що знаходяться на перевихованні в цій установі, а також стануть у пригоді, коли вони почнуть будувати свої  сімейні  відносини.
       Перша частина, «Усвідомлене батьківство», яка супровожувалась мультимедійним показом «Усвідомлене батьківство: сучасна модель сім`ї», сприяла усвідомленню батьківської ролі в сім`ї, навчала бути відповідальними за мир, взаєморозуміння і спокій в сім`ї, допомагала  молоді дізнатися про складові поняття «батьківська  відповідальність».
       Взаємодія, яка панувала під час тренінгу, свідчила про те, що учасникам цікаво виконувати завдання у вигляді тестів, невеличкої анкети, опитування. В кінці першої частини юнакам запропонували прослухати «Легенду про Нарциса», після чого бібліотекар Осташко В.В. побажала кожному з присутніх, щоб в очах їх майбутніх дітей вони, батьки, бачили свою красу, а діти  в їх очах – любов!».
       В другій частині тренінгу, «Економіка сім`ї», яка також проходила в супроводі презентації «Економіка сімейних відносин», молодь ознайомили з видами ресурсів сім`ї, повідомили про поняття «сімейний бюджет», проінформували про джерела доходів і витрат сім`ї , навчали враховувати доходи і планувати витрати, тобто розумно планувати бюджет.
       Під час розгадування кросворду, в якому ставились питання стосовно обов`язкових та довільних витрат, розв`язання задачі на розрізнення фіксованих і змінних доходів, рішення прикладу  про умови оптимізації домашнього господарства, учасники тренінгу виказали неабияку активність, а також здатність використати набуті знання під час виконання практичних завдань.
        Також активно вихованці ВТК обговорювали притчу «Секрет щасливого  сімейного життя», а на плакаті «Корабель щасливої сім`ї»  залишили надписи про своє бачення якостей ідеальної сім`ї, необхідних для того, щоб корабель на всіх парусах прямував до світлої мрії  в головній мандрівці життя під назвою «Сім`я».

       Після осмислення побаченого і почутого, коли кожен з учасників зміг висловити свою думку, юнакам запропонували перегляд  уривків з теле-шоу «Хата на тата» як приклад відношення чоловіків до сімейних  обов`язків. Насамкінець юнаки подякували бібліотекарю  Осташко В.В. за цікаві знання, які вони одержали завдяки тренінгу, а працівники  ВТК запросили  працівників бібліотеки-філії № 2 продовжувати співпрацю в освітленні такої важливої теми для молодого покоління, що стоїть на порозі дорослого самостійного життя,  як підготовка  до сімейних стосунків і обов`язків батьків.








Немає коментарів:

Дописати коментар