З 2003 року бібліотека-філія №2 працює як інформаційний центр психолого-педагогічної допомоги сім`ям,молоді,людям похилого віку.

суботу, 16 травня 2015 р.

АСАМБЛЕЯ ТАЛАНОВИТИХ ЧИТАЧІВ    
«СІМ`Я І КНИГА. ОБ`ЄДНАНІ ЧИТАННЯМ»
(До міжнародного Дня сім`ї та Свята Матері)

      
       До міжнародного Дня сім`ї та Свята Матері, 14.05.2015 р., в бібліотеці-філії № 2 відбулася Асамблея талановитих читачів «Сім`я і книга. Об`єднані читанням».
      
       Безумовно, День Матері – це одне з самих зворушливих свят, тому що кожен з нас з дитинства і до останніх днів несе в своїй душі єдиний і не- повторний образ – образ своєї мами, яка все зрозуміє, простить, завжди пожаліє і буде самовіддано любити, незважаючи ні на що. За ступенем культури й благополуччя суспільства можна визначити, наскільки ша- нована в державі жінка. А щасливі діти ростуть в дружній родині під опі-кою щасливої матері.
         Метою заходу було нагадати присутнім, що сім`я - джерело любові, по-ваги, солідарності та прихильності, те, на чому будується будь-яке циві- лізоване суспільство, без чого не може існувати людина. І поетичним  словом уславити материнську любов і родинні стосунки.
         Шанувальників поетичного слова, а саме такі були серед учасників заходу, членів клубу «Душі криниця», що зібралися в читальному залі бі-бліотеки,  малося на меті ознайомити з творчістю обдарованих читачів, які віршованими рядками можуть висловити саме найпотаємніше, поді- литися з читачами своїми думками і сподіваннями, пережитим і омрія- ним. Ці люди, які прожили вже немало років,  закохані в поезію і не мис- лять свого життя без неї.
        Добрі взаємини бібліотечних працівників з читачами  дають можли- вість  організовувати презентації нових книжок місцевих письменників. От і в цей день читач бібліотеки Тищенко І.Ф. ознайомив присутніх з новою авторською збіркою поезій «Рідний краю – про тебе пишу і спі- ваю» і прочитав декілька поезій, серед яких були і про рідну матір – «До мами», «Мамина яблунька», «Мама».
       На виставці «Літератори Кременчука – бібліотеці», розташованої в читальному залі, були представлені подаровані авторські книжки читачів бібліотеки, з деякими з яких члени клубу мали змогу ознайомитися на інших засіданнях, присвячених талановитим людям нашого мікрорайону і міста. В творчості майже всіх  поетів є твори, присвячені мамам, родині, своєму дитинству. Так  у О.Пилипчук є вірш «Сад мого дитинства»,  у Н.П. Урбанович – вірш «Мамина черешня», а у Н. Рябенко – цикл  віршів про маму – «Найдорожчий образ».
       Пред початком заходу присутнім продемонстрували роздруковані твори літераторів-читачів бібліотеки – Волкової Н.І., Головченко В.А., Гладенко Н.В., а також літературні здобутки інших читачів – Гераси- менка І,В., Герасимович Т.І., Купенко Н.  До оформлення виставки вхо-дили  також портрети цих талановитих читачів.
       Оскільки бібліотека постійно підтримує зв`язки з авторами, що є на- шими постійними учасниками заходів, є змога одержувати їхні нові твори. Так на заході були зачитані останні вірші Волкової Н.І. «Осіння жінка», «Упасти зорею» та прозові твори Гладенко Н.В. «Скрытые резервы», «Об обаянии».

       Насамкінець заходу присутнім була представлена мультимедійна презентація «Асамблея літературних талантів бібліотеки-філії № 2» ,яка тільки підтверджує, що талант - це дарунок долі, але талант є у ко- жної людини і його необхідно відшукувати і розвивати.













Немає коментарів:

Дописати коментар