З 2003 року бібліотека-філія №2 працює як інформаційний центр психолого-педагогічної допомоги сім`ям,молоді,людям похилого віку.

неділю, 22 листопада 2015 р.

Літературно-поетична година
«Вони закохані у слово. Лауреати міжнародних премій».
(До Дня української писемності та мови)

      9 листопада українська культурна громадськість відзначила День української писемності та мови.
     16 листопада 2015 року в рамках святкування цієї дати в бібліотеці-філії №2 ЦБС для дорослих проведена літературно-поетична година «Вони закохані у слово. Лауреати міжнародних премій» для учнівської молоді ЗОШ №18.
     Перед початком заходу бібліотекар юнацького відділу Подойникова О.В.  розповіла про історію свята української мови, а також про Міжнародний конкурс знавців української мови імені Петра Яцика, який з 2000 року проводиться в ознаменування Дня української писемності і мови, розповідь була продовжена про перших Шевченківських лауреатів: П.Тичину, М.Олійника, П.Загребельного, В.Стуса а також наших сучасників В.Шкляра,М.Дочинця. Приємне враження залишили виступи учнів Гончаренко Л., Лоскіної М.,які прочитали тексти про діяльність засновників слов`янської абетки Кирила і Мефодія. Звучали поезії про мову у виконанні Гордовської Л. та Гаврилової Т. Гордовська Леся прочитала вірш, який написала сама, «Рідна мова». Діти багато запитували і цікавились творчим життям лауреатів.

     Нам бібліотекарям, особливо приємно констатувати, що важливість книги, необхідність читання рідною українською мовою- це найперше, про що говориш з учнями. Тому бібліотекар порадила читати якомога більше хорошої літератури-книги ж бо дають глибокий погляд на життя, допомагають обирати своє покликання, пізнавати навколишній світ і себе в ньому і вони ця чудова сучасна молодь взяли ці слова до уваги!








Немає коментарів:

Дописати коментар