З 2003 року бібліотека-філія №2 працює як інформаційний центр психолого-педагогічної допомоги сім`ям,молоді,людям похилого віку.

четвер, 14 січня 2016 р.

По всій Україні, від хати до хати 
йде народ посипати
 Хто з нас не любить свят, можливості повеселитися і відпочити, ще раз зустрітися з бажаною компанією і зарядитися енергією на наступні суворі будні? В ніч з 13-го на 14-е січня з’являється чудовий привід «до-святкувати» одне з найулюбленіший свят під інтригуючою назвою – Старий Новий рік.
Наслідуючи традиції українського народу, вокальний колектив м/р № 8 "Любава" підготував програму щедрування і завітав 13.01.2016 р. до бібліотеки-філії № 2. Народні костюми, персонажі новорічно-різдвяних свят, атрибутика, а, головне - вірші та пісні з  побажаннями працівникам книгозбірні  щедрого вечора, доброго здоров’я та добробуту у новому році, - все це налаштовувало на святковий настрій і додавало відчуття, що зимова казка продовжується.
Цими днями бібліотекарі запрошували користувачів до прегляду 
книжково-ілюстративної виставки  «Зірка ясна засіяла, засвітила небеса» та викладки літератури «Старий рік у ноги, Новий у пороги»,  де вони мали змогу знайти інформацію про народні традиції українського народу, а бліц-інформація  «Різдвяні цікавинки» ознайомила  з обрядами, дійствами, перевіреними століттями прикметами.

Кожний бажаючий міг потримати в руках справжні раритети, різдвяні листівки початку минулого століття, роздивитися більш пізні  екземпля-ри поліграфічної промисловості середини 20 століття, які вже пішли в небуття, а ті, що залишилися, стали теж раритетами, на  виставці  
«Новорічні дива: з історії новорічних листівок». 
На додаток, бібліотекарі підготували для читачів м/м презентацію "Новий рік та Різдво на картинах художників", яка  демонструвала, як же святкували ці чудові зимові свята 150-100 років тому.
Свята добігають кінця, але в пам`яті залишаться лише приємні згадки про дні, наповнені веселощами, приємними сюрпризами, здійсненними бажаннями і неочікуваними радощами. І хай у кожного з нас попереду, аж до наступного Нового року, буде багато радісних і щасливих днів!

   Бажаємо увійти в Новий рік легко і впевнено.  Яскравим феєрверком нехай здійснюються Ваші перемоги, а шлях до них завжди Вам буде під силу!

Немає коментарів:

Дописати коментар